Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Spēcīga zemestrīce meksikāņiem uzplēš senas rētas

Meksika trešdien atradās šoka stāvoklī pēc tam, kad otrdien valsts dienvidrietumu štatus Gerrero un Oahaku un valsts galvaspilsētu Mehiko pārsteidza spēcīga zemestrīce, kas brīnumainā kārtā nelaupīja neviena cilvēka dzīvību. Stihijā ievainojumus guvuši vismaz 11 cilvēku, no kuriem divi cietuši smagi.

ASV Ģeoloģijas dienests informēja, ka 7,4 magnitūdas spēcīgās zemestrīces epicentrs atradies netālu no Ometepekas pilsētas Gerrero štatā. 20 tūkstošu iedzīvotāju lielajā pilsētā sabojātas gandrīz 70 ķieģeļu ēkas.

Glābēji un policija pārbaudījusi visas pilsētas skolas un pašvaldības iestādes, lai pārliecinātos, vai tur neatrodas cietušie. Štata gubernators Anhels Agirre sacīja, ka kopumā reģionā, kurā atrodas arī slavenā kūrortpilsēta Akapulko, cietis vismaz 1600 celtņu.

Par zemestrīces, kurai vēlāk sekoja vismaz 18 spēcīgu pēcgrūdienu, grandiozo spēku liecina tas, ka tā bija jūtama arī Mehiko, kas atrodas aptuveni 320 kilometru no pazemes grūdienu epicentra. «Televizors apgāzās, māja kustējās tā, it kā atrastos uz batuta. Šī zemestrīce nelīdzinājās nevienai, ko biju pieredzējusi iepriekš,» Mehiko iedzīvotāja Marta Svaresa sacīja aģentūrai Reuters.

Stiprā ēku drebēšana daudzus galvaspilsētas biroju darbiniekus piespieda steigā pamest savas darba vietas. Daudzviet evakuāciju pavadīja panika.

«Pametot biroju, kas atrodas astotajā stāvā, kādā brīdī sākās grūstīšanās. Kāds prāva auguma vīrietis aizķērās un nogāzās uz kāpnēm. Tā kā viņš bija ļoti liels, neviens nespēja viņam palīdzēt piecelties, un visi kāpa viņam pāri,» stāsta Mehiko strādājošā vāciete Karolīne Kloezela.

Mehiko iedzīvotāju bailes ir saprotamas, jo daudziem atmiņā ir palikusi 1985. gada 19. septembrī piedzīvotā 8,1 magnitūdu spēcīgā zemestrīce, kas laupīja vismaz 10 tūkstošu cilvēku dzīvību; izskan minējumi, ka bojāgājušo skaits sasniedzis pat 40 tūkstošus.

Pilsētas mērs Marselo Ebrards pēc pilsētas apskates ar lidmašīnu sacīja, ka Mehiko nav cietusi ievērojamus postījumus, tikai dažviet pārtraukta elektrības piegāde un traucēti telefonsakari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits