Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sprādzienā Afganistānā iznīcinātas 22 NATO piegāžu autocisternas

Afganistānas ziemeļos ugunsgrēkā, kas izraisījies pēc talibu sarīkota bumbas sprādziena, iznīcinātas 22 autocisternas, kas transportējušas degvielu NATO spēkiem, trešdien pavēstīja vietējās amatpersonas.

Vēl pirms saullēkta notikušās eksplozijas izraisītais ugunsgrēks pārņēmis automašīnas, kas pa nakti bija novietotas Samangānas provincē, valsts ziemeļdaļā, ceļā no Uzbekistānas uz NATO bāzēm dienvidos, apliecināja provinces gubernatora vietnieks Gulams Sakhi Baglani. "Pirmā eksplozija izraisīja ugunsgrēku, kas drīz vien bija apņēmis 22 automašīnas," sacīja amatpersona, piebilstot, ka ugunsgrēkā cietuši arī trīs šoferi.

NATO ir spiesta arvien vairāk izmantot krietni dārgākos ziemeļu piegāžu maršrutus, pēc tam kad Pakistāna aizliedza izmantot savu teritoriju alianses transportam, šādi reaģējot uz novembrī notikušo ASV kara aviācijas triecienu, kurā tika nogalināti 24 pakistāniešu karavīri.

Par nule kā notikušo uzbrukumu atbildību uzņēmušies talibi, vienlaikus apgalvojot, ka uzbrukumā nogalināti arī vairāki apsargi. Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) preses pārstāvis sākotnēji sacīja, ka uzbrukumā iznīcinātas 24 autocisternas. Tiesa gan, viņš uzreiz nevarēja apstiprināt informāciju, ka ar civilo transportu vesta degviela ISAF, kas izmanto apakšuzņēmējus piegāžu pārvadāšanai.

Pakistāna šomēnes atcēla tās iepriekš noteikto NATO piegāžu blokādi, tomēr līdz šim robežu šķērsojušas vien dažas smagās automašīnas. Autocisternu īpašnieki skaidro, ka viņi, pirms atsākt pārbraucienus no Karāči ostas uz Afganistānas robežu, gaida uz kompensācijām un drošības garantijām, ņemot vērā talibu draudus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits