Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šrilankā notiek prezidenta vēlēšanas

Šrilankā sestdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās sacenšas rekordliels kandidātu skaits - 35, bet reālas izredzes uzvarēt ir diviem kandidātiem.

Galvenie sāncenši šajās vēlēšanās ir 52 gadus vecais valdošās partijas kandidāts Sadžiths Premadasa un 70 gadus vecais bijušais aizsardzības ministrs Gotabaja Radžapaksa, kurš balotējas kā galvenais opozīcijas kandidāts.

Kārtības nodrošināšanai vēlēšanu gaitā ir dislocēti vairāk nekā 60 000 policistu, lai gan sešas nedēļas ilgais vēlēšanu kampaņas periods noritēja relatīvi mierīgi.

15,9 miljoni vēlētāju varēs nobalsot no plkst.7.00 (3.30 pēc Latvijas laika) līdz plkst.17.00 (13.30 pēc Latvijas laika). 

Neoficiālās sabiedriskās domas aptaujās Premadasam un Radžapaksam bija apmēram līdzīga popularitāte. 

Ir saņemts vairāk nekā 4000 sūdzību par vēlēšanu likuma pārkāpumiem, ko lielākoties pieļāvuši sociālā tīkla ''Facebook" lietotāji ar saviem paziņojumiem pēc tam, kad trešdien beidzās oficiālā vēlēšanu kampaņa.

"Mēs sazināmies ar Facebook vadītājiem par nelikumīgo paziņojumu dzēšanu, un viņi sadarbojas ar mums," paziņoja vēlēšanu ģenerālkomisārs Samans Šri Ratnajake.

Ir gaidāms, ka balsu skaitīšana sāksies sestdien plkst.17.00 (13.30 pēc Latvijas laika), bet provizorisko rezultātu publicēšana tiks uzsākta svētdienas rītā un galīgie rezultāti kļūs zināmi līdz dienas vidum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits