Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šveices Tautas partijai nozagts tās talismans - āzis vārdā Cottels

Šveices lielākajai, Tautas partijai (SVP) nozagts āzis, kurš ir šīs politiskas apvienības talismans, vēsta interneta portāls Lenta.ru, atsaucoties uz World Radio Switzerland. Incidents noticis jau pirms dažām dienām, neilgi pirms 23. oktobrī gaidāmajām Šveices federālajām vēlēšanām.

Pēdējā laikā āzis – talismans vārdā Cottels bija izmitināts Šveices parlamenta deputāta, SVP biedra Ernsta Šībles mājās Cīrihes kantonā, norāda Basler Zeitung. Pēc politiķa vārdiem, viņš „partijas audzēkņa” pazušanu atklājis sestdien, 15.oktobrī, kad iegājis dzīvnieka aplokā, lai viņu pabarotu.

Šīble atzīmēja, ka vairākus mēnešus pirms Cottela pazušanas, viņš saņēmis sev adresētu vēstuli ar draudiem. Vēstījums tika nodots kantona policijai, tomēr tas nav palīdzējis novērst āža nolaupīšanu. SPV biedri pauž pārliecību, ka āža pazušana ir politiski motivēta – viņuprāt Cottels atrodas Tautas partijas pretinieku rokās.

Šobrīd ar dzīvnieka meklēšanu nodarbojas tiesībsargājošās institūcijas. Šveices prese norāda, ka atbildību par Cottela nolaupīšanu uzņēmusies Antifašistiskā kustība. Tomēr pagaidām policijai nav izdevies nonākt uz Šveices Tautas partijas talismana nolaupītāju pēdām. Jāpiebilst, ka Cottels par SVP simbolu kļuva 2007. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits