Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Taizemē notiesā kanādiešu pedofilu

Taizemes tiesa piespriedusi trīs gadu un trīs mēnešu ieslodzījumu skolotājam no Kanādas, kurš atzinās seksuālā varmācībā pret 13 gadu vecu zēnu. 33 gadus vecais kanādietis Kristofers Pols Nīls tika arestēts pagājušā gada oktobrī Taizemē pēc Interpola sāktās izmeklēšanas. Interpola eksperti ievēroja pedofila uzņemtās fotogrāfijas, kurās bija redzama seksuāla vardarbība pret bērniem. K.P.Nīls ar datortehnoloģiju palīdzību bija maskējis savu seju, bet ekspertiem izdevās atjaunot attēlu un publicēt K.P.Nīla fotogrāfijas. Drīz vien viņš tika atmaskots un aizturēts.


K.P.Nīls atzinies, ka viņam bijušas seksuālas attiecības ar 13 gadus vecu zēnu. Tā kā viņš atzina savu vainu, Taizemes tiesa nolēma uz pusi samazināt sākotnēji prasīto cietumsodu, kas bija seši gadi un seši mēneši. Pedofilam arī piespriests 60 000 bātu (ap 840 latu) naudassods. K.P.Nīlam vēl draud apsūdzības citā lietā, kas saistīta ar seksuālu uzmākšanos 13 gadus vecā zēna deviņus gadus vecajam brālim. Zēns liecinājis, ka K.P.Nīls viņam par orālo seksu maksājis 15 līdz 30 dolāru (7 līdz 14 latu).


Taizemes bērnu tiesību aizstāvji uzskata, ka K.P.Nīla arests liecina par Taizemes valdības vēlmi cīnīties pret Taizemes kā «pedofilu paradīzes» un izvirtības perēkļa reputāciju. Taču viņiem šķiet, ka K.P.Nīls bija pelnījis bargāku sodu, lai iebiedētu citus pedofilus. «Manuprāt, sods ir pārāk viegls. Viņš būtu pelnījis bargāku sodu, jo pastrādājis noziegumu pret bērnu,» ziņu aģentūrai AFP stāsta Taizemes organizācijas Cīņa pret bērnu ekspluatāciju vadītāja Sudarata Serīvata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits