Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Teroristi sarīko sprādzienus Irākā, nogalina desmitiem cilvēku

Irākas galvaspilsētā Bagdādē piektdien notika divi pašnāvnieku sarīkoti sprādzieni pie šiītu svētnīcām, kur gāja bojā 60 cilvēku un vairāk nekā 120 tika ievainoti. Irākā tas bija asiņainākais teroristu uzbrukums kopš pagājušā gada vasaras, tādēļ atkal palielinājušās bažas par drošības stāvokļa pasliktināšanos.

Piektdien sprādzieni tika sarīkoti pie divām Bagdādes šiītu mošejām neilgi pirms lūgšanu sākuma. "Es biju pie svētnīcas, kad pēkšņi atskanēja spēcīgs sprādziens. Visapkārt bija cilvēku ķermeņa daļas," ziņu aģentūrai AFP stāsta irākiete Sabiha Kadīma, kura sprādzienā zaudēja četrus ģimenes locekļus. Upuru vidū bija vairāki desmiti svētceļnieku no Irānas.

Varas iestādes uzskata, ka sprādzienus sarīkoja ar Al Qaeda saistīti teroristi. Irākā šonedēļ notikuši vairāki terora akti. Lai gan pēdējā gada laikā vardarbība ir samazinājusies, teroristi joprojām ir spējīgi sarīkot briesmīgus terora aktus. Irākieši raizējas, ka drošības stāvoklis varētu pasliktināties pēc vasarā paredzētās ASV karaspēka vienību atkāpšanās no Irākas pilsētām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits