Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Teroristu grupējumi apdraud Eiropu

Teroristu grupējumi turpina apdraudēt Eiropu un dažādo savas metodes, lai varētu izmantot tīmekli kā nozīmīgu uzbrukumu ieroci, piektdien sacīja Eiropola vadītājs Robs Vainraits.Kaut arī kopš 2004. un 2005.gada Eiropā nav bijis lielu teroraktu, tas vēl nenozīmē, ka tādi netiek plānoti, runājot Eiropola jaunā Hāgas biroja atklāšanā, sacīja Vainraits.

"Mēs zinām, ka šie grupējumi joprojām ir aktīvi. Mēs zinām, ka viņi joprojām plāno sarīkot lielus uzbrukumus Eiropā," pēc trīs dienu konferences, kurā piedalījās 40 policijas organizāciju vadītāji un 300 likumsargi, sacīja amatpersona."Draudi joprojām pastāv. Tāpēc ir ļoti svarīgi, ka mēs to apzināmies. Kā likumsargu kopienai un stratēģijas veidotājiem mums ir svarīgi, ka esam modri," sacīja Vainraits.Satraukumu raisa tas, ka saites organizētās noziedzības un teroristu starpā kļūst arvien ciešākas, atzina amatpersona. Tostarp Eirpols īpaši koncentrējas uz pieaugošo kibernoziedzību un to, ka internets tiek izmantots kā terorisma ierocis."Mums bažas raisa tas, cik lielā mērā teroristi varētu mēģināt ekspluatēt internetu vai arī izmantot to kā ieroci, lai dalībvalstīs uzbruktu infrastruktūras kritiskajai masai," sacīja Vainraits.2004.gada martā sarīkotajos sprādzienos Madrides vilcienos tika nogalināts 191 cilvēks, bet 2005.gada jūlija uzbrukumos Londonas transporta sistēmai - 52 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits