Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Timošenko uzsāk pilsoniskās nepakļaušanās akciju

Ieslodzījumā turētā bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko uzsākusi "pilsoniskās nepakļaušanās akciju" un nakti pavadījusi slimnīcas dušas telpā, trešdien pavēstīja ieslodzījuma vietu sistēmas amatpersona.

Timošenko, kurai par pilnvaru pārsniegšanu piespriesti septiņi gadi cietumā un kas patlaban slimnīcā ārstē muguras sāpes, otrdien paziņoja, ka neatzīst Ukrainas tiesu varu, turpmāk brīvprātīgi tiesā neieradīsies, nesadarbosies ar izmeklētājiem un prokuroriem.

Par pilsoniskās nepakļaušanās akcijas uzsākšanu Timošenko otrdien paziņoja vēstulē Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam. "Ir pagājis gads un septiņi mēneši kopš brīža, kad Jūs mani nolaupījāt, padarot par ķīlnieci, un ar varu un viltu turat gūstā. Jūs tieši tāpat ar spēka palīdzību esat sagrābis un uzurpējis valsts varu, uzņēmis kursu uz ukrainofobiju un kleptokrātiju. Pateicoties Jums, Ukraina ir teju zaudējusi iespējas kļūt par eiropeisku valsti," teikts vēstulē, kas publicēta ekspremjeres oficiālajā tīmekļa vietnē tymoshenko.ua.

"Lai sabiedrībā mazinātu bailes Jūsu režīma priekšā, lai vēlreiz pateiktu, ka Jūs pazemojat un izpostāt Ukrainu, es izziņoju savu personīgo pilsoniskās nepakļaušanās akciju." "Es publiski Jums to saku, ka mēs visi - es, Jura Lucenko (Timošenko valdības iekšlietu ministrs), citi politieslodzītie, Ukrainas tauta - mēs visi esam politiskie ķīlnieki, uz kuriem jūs mērķējat, skatoties optiskajā tēmeklī. Es uzskatu, ka mums visiem nav pilsonisko tiesību ar to samierināties. Mums ir pienākums Jūs, Viktor Fjodorovič, iespējami ātrāk apturēt," teikts Timošenko vēstulē.

Pēc paziņojuma par pilsoniskās nepakļaušanās akcijas uzsākšanu Timošenko pametusi slimnīcas palātu un izgājusi koridorā, kur apsēdusies uz staigāšanas rāmja, apliecināja cietuma amatpersona. "Tad viņa iegāja dušas telpā un pavadīja tur nakti," sacīja Harkovas apgabala ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Andrejs Lapinskis. Telpā atrodas arī gulta un ekspremjerei iedota arī sega, sacīja amatpersona, atzīstot, ka nezina, vai Timošenko tās izmantojusi.

Ekspremjere otrdien atteikusies no medicīnisko procedūru veikšanas, sacīja Timošenko slimnīcas galvenais ārsts Mihails Afanasjevs. Tomēr viņa joprojām ietur maltītes un lieto medikamentus. Timošenko teikusi, ka atgriezīsies palātā tikai tad, kad varasiestādes no telpas būs atsaukušas sargu un aizvākušas divas videokameras, kas tur ir izvietotas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits