Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tramps par samita pārtraukšanas iemeslu: Kims gribēja sankciju atcelšanu

ASV prezidents Donalds Tramps preses konferencē pēc tam, kad tapa zināms par viņa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una samita pārtraukšanu, paziņoja, ka tas bija jautājums par sankcijām. "Principā viņi vēlējās, lai sankcijas tiktu atceltas pilnībā. Pašlaik mēs to neesam gatavi darīt," žurnālistiem pavēstīja Tramps.

Tramps pastāstīja, ka sarunu galdā bija vairāki iespējamie priekšlikumi, bet "šoreiz nolēmām nevienu no tiem nevirzīt tālāk", piebilstot, ka "reizēm vienkārši ir jāaiziet, un šī bija viena no tādām reizēm". 

Vienlaikus Tramps norādīja, ka tās neesot attiecību beigas un ka sarunas ar Ziemeļkoreju turpināsies, atkārtojot pirms samita teikto, ka "Ziemeļkorejai ir milzīgs potenciāls", proti, solot ekonomiskus labumus un izaugsmi tad, ja Ziemeļkoreja piekristu ASV prasībām par pilnīgi denuklearizāciju. "Es tik ļoti vēlos atcelt sankcijas, jo šai valstij ir tik liels izaugsmes potenciāls," Tramps atkārtoja.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kas pievienojās Trampam preses konferencē, izteicās, ka Kims Čen Uns nav bijis gatavs izpildīt ASV prasības. "Mēs nenonācām pie kaut kā tāda, kas būtu jēgpilns no ASV skatpunkta. Domāju, Kims cerēja, ka piekritīsim, bet mēs no Ziemeļkorejas prasījām vairāk. Viņš uz to nebija gatavs, bet es joprojām esmu optimistiski noskaņots," piebilda Pompeo.

Tramps arī apgalvoja, ka Kims solījis neveikt kodolizmēģinājumus un ballistisko raķešu izmēģinājumus.

Kā ziņots, Trampa un Kima tikšanās Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā ceturtdien beigusies bez vienošanās par denuklearizāciju.

 

Top komentāri

VVZ
V
Ja Ziemeļkoreja piekritīs denuklearizācijai, tad ir skaidrs, ka Kimam ir beigas. Nekādas tur garantijas nedarbojas- to mēs visi redzējām, kas notika ar Ukrainu. Bija Budapeštas vienošanās, kura noteica- atteikšanās no kodolieročiem apmaiņā pret Ukrainas teritoriālās integritātes nodrošināšanas garantijām. Un kur šodien ir Krima? Kur garantijas?
Pareizaisvirsraksts
P
Tramps nav politiķis, Tramps ir biznesmenis. Biznesmenis ir pieradis pavēlēt un viņa padotie ir pieraduši izpildīt. Politikā tā nenotiek, politikā notiek savādāk. Vajag ilgi mācīties, lai saprastu - kā.
Irlielāmērāticams
I
ka Tramps patiešām ir vājs politiķis. Jo, ja Tramps saprastu , kas ir Z-Koreja un saprastu, kā darbojas tās ellīšķīgais politiskais mehānisms...ja saprastu... tad nemūžam nebūtu ļāvies iepīt sevi viltīgā aziātu boļševika spēlītēs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits