Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tūnberga atteikusies pieņemt Ziemeļu Padomes vides balvu

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga atteikusies pieņemt Ziemeļu Padomes vides balvu, protestējot pret reģiona valdību bezdarbību klimata pārmaiņu jomā.

Tūnbergai balva tika piešķirta par miljoniem pasaules iedzīvotāju mobilizēšanu, pieprasot politiķu rīcību cīņai pret klimata pārmaiņām, otrdienas vakarā svinīgā ceremonijā paziņoja Ziemeļu Padome.

Drīz pēc tam 16 gadus vecā aktīviste paziņoja par balvas atraidīšanu.

"Es vēlos pateikties Ziemeļu Padomei par šo balvu. Tas ir milzīgs gods. Taču klimata kustībai nav vajadzīgs vairāk balvu. Ir vajadzīga mūsu politiķu un cilvēku pie varas ieklausīšanās pašreizējā vislabāk pieejamajā zinātnē," sociālajā tīklā Instagram raksta Tūnberga.

Divi Tūnbergas pārstāvji ceremonijā paziņoja, ka Skandināvijas valstis ir starp tām, kuras var visvairāk darīt klimata pārmaiņu jomā, taču būtībā nedara neko.

Padome ik gadu piešķir literatūras, kino, mūzikas un vides balvas, kurai katrai nāk līdzi naudas balva 350 000 Dānijas kronu (46 850 eiro) apmērā.

Ziemeļu Padome ir Skandināvijas reģiona centrālais forums un tās biedru vidū ir Dānija, Zviedrija, Norvēģija, Somija un Islande.

 

Top komentāri

LaidzīvoGrētaTūnberga!
L
Likumsakarīgi... pēc šāda Grētas paziņojuma vajadzētu atkāpties visām Ziemeļ-valstu valdībām. Atkāpšanās datumus, protams, ir jāsaskaņo ar Grētu.
VVZ
V
Sīka blakts, toties smirdīga...
Ndaa
N
Gribētu zināt kur tika mobilizēti tie miljoni cilvēku kas minēts rakstā. Tagad atliek ierasties kādā pilsētā , un var uzskatīt-ir mobilizēti šis pilsētas iedzīvotāji-cīņai ar klimata pārmaiņām. Un tālāk, ko mobilizētie dara.Skolēni basto stundas, pārējie Grētu neņem par pilnu. ASV vispār pat prezidents ierēc,publiski.....Automātā Mūsu 100 barani nesaprot ko maut, un kādā virzienā. Bet zina,JĀPAAUGSTINA NODOKĻI,klimats ta jāglābj.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits