Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ukrainā atklāta jauna fronte

Ukrainā noticis Krievijas bruņoto spēku iebrukums, ceturtdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko pēc tam, kad promaskaviskajiem separātistiem ar Krievijas bruņutehnikas atbalstu izdevās ieņemt Ukrainas dienvidaustrumu pilsētu Novoazovsku, kas atrodas tikai 40 kilometru no stratēģiski nozīmīgās ostas pilsētas Mariupoles pie Azovas jūras. Tādējādi Austrumukrainā ir atklāta jauna kara fronte. Rietumi apsūdzējuši Krieviju militārā intervencē Ukrainā, piektdien raksta laikraksts Diena

Kāda NATO amatpersona ceturtdien paziņoja, ka Ukrainā karo vairāk nekā tūkstotis krievu karavīru.

Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko Kremļa kontrolētajam telekanālam Rossija 24 atzinis, ka Austrumukrainā patiešām karojot aptuveni 4000 bijušo un tagadējo Krievijas armijas karavīru, viņi atvaļinājumā kā brīvprātīgie palīdzot saviem "brāļiem, kuri cīnās par brīvību", vēsta BBC krievu redakcija.

Separātistu līdera nosauktos skaitļus apšauba Krievijas Karavīru māšu komitejas vadītāja Valentīna Meļņikova, kura spriež, ka Austrumukrainā pašlaik atrodoties aptuveni 15 tūkstošu Krievijas karavīru, kuru vidū esot ne tikai profesionālie kareivji, bet arī obligātā dienesta karavīri, ziņo neatkarīgā televīzija Dožģ.

Internetā publicēti video, kuros krievu karavīru mātes un dzīvesbiedres vēršas pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu nogādāt atpakaļ viņu mīļos, kas esot karojuši Ukrainā un nonākuši gūstā. Nav skaidrs, vai sievietes ir radinieces desmit krievu desantniekiem, kurus šonedēļ aizturēja Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos, 20 kilometru no Krievijas robežas.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka ir jāpārbauda izskanējusī informācija par krievu desantniekiem, kuri it kā esot gājuši bojā kaujās Ukrainā. Šonedēļ Krievijas medijos parādījās ziņas, ka Pleskavas apgabalā īpaši slepeni apglabāti vismaz divi desantnieki. Žurnālistiem, kuri centās noskaidrot karavīru bojāejas apstākļus un apmeklēja viņu kapavietu, izteikti draudi un notikuši uzbrukumi, raksta The Moscow Times.

Plašāk lasiet Ulda Ķezbera rakstā Ukrainā atklāta jauna fronte piektdienas, 29.augusta, laikraksta Diena 9.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits