Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ukrainā skandālu izraisa Ogoņok redaktora izteikumi par Janukoviču

Ažiotāžu Ukrainas medijos izraisījis leģendārais Gorbačova ēras žurnāla Ogoņok redaktors Vitālijs Korotičs, kurš nesenā intervijā atklājis, ka viņa televīzijas interviju cikls ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču pārtraukts pēc tam, kad Korotičs prezidentam uzdevis jautājumu par apcietinājumā turēto ekspremjeri Jūliju Timošenko.

Kaut arī Korotiča intervija publicēta žurnālā Afiša jau 6.februārī, plašāku rezonansi viņa spriedumi ieguvuši tikai svētdien, kad Korotičs publiski atvainojies par intervijā publicētajiem spriedumiem, bet tīmeklī parādījies nerediģēts intervijas ieraksta fragments. Korotičs žurnālam klāstījis, ka ir notikušas piecas pārraides, kurās viņš intervējis Janukoviču, bijušas plānotas vēl arī citas intervijas, tomēr pēc jautājuma uzdošanas par Timošenko žurnālists uz šīm pārraidēm vairs nav aicināts.

Neapmierinātību ar jautājumu par ekspremjeri žurnālistam studijā izteikusi prezidenta padomniece un preses sekretāre Anna Germane. "Beidzās ieraksts, un šī viņa ideoloģene Anna Germane sāka bļaut: "Kā jūs nesaprotat? Kādā jūs politikā lienat? Jūs nesaprotat, ko jūs darāt?" Es viņu pasūtīju, un kopš tā laika mani uz šo pārraidi vairs neaicina," intervijā žurnālam Afiša sacīja Korotičs. Svētdien žurnālists Germanei atvainojās, sakot, ka viņa teiktais esot izkropļots.

Savukārt svētdien vakarā tīmekļa laikrakstā Ukrainska Pravda ievietots Korotiča intervijas ieraksta fragments, pēc kura noklausīšanās secināms, ka žurnāls korekti izklāstījis viņa teikto. Korotičs, pēc paša teiktā, Janukovičam prasījis: "Klausieties, Viktor Fjodorovič, kāda velna pēc sēž Timošenko? Pie viņas rindā stāv sūtņi, prezidenti, bet viņa sēž. Izlaidiet viņu! Kas tas tāds vispār ir?!" "Tātad tā. Ir apspriests jautājums, vai var viņu sūtīt ārstēties uz Vāciju vai Šveici. Vai tas ir grūti? Pie jums cilvēki ir tik daudz sazagušies, ka viņi paši var pa klīnikai nopirkt, visu Šveici," paša vaicāto Janukovičam žurnālam Afiša atstāstīja Korotičs. Šie jautājumi jau studijā izraisījuši Germanes sašutumu.

Savukārt Afiša žurnālists Oļegs Kašins, kurš intervēja Korotiču, pauda nožēlu, ka "cilvēks, kurš nebaidījās no [kompartijas] politbiroja cenzūras, tagad baidās no Annas Germanes". "Un tas ir ļoti skumji," sacīja Kašins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits