Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ukrainā sprādzienu sērijā cietuši vismaz 27 cilvēki

Piektdien Dņepropetrovskas centrā Ukrainas Dienvidaustrumos sprādzienu sērijā cietuši vismaz 27 cilvēki, no kuriem 25 nogādāti slimnīcā. Viens no ievainotajiem ir smagā stāvoklī.

Iekšlietu ministrija oficiāli paziņojusi, ka nepilnas stundas laikā viens pēc otras notikušas četras eksplozijas un ka vienu spridzekli izdevies savlaicīgi neitralizēt. Tikmēr pilsētā izplatās dažādas baumas, kas liedz objektīvi novērtēt patieso situāciju. Izskan ziņas, ka notikuši vēl seši sprādzieni. Vietējie mediji arī vēsta, ka pie viena no lielveikaliem starp drošības spēkiem un teroristiem izcēlusies apšaude, kurā esot ievainotie. Savukārt sociālo tīklu lietotāji ziņo, ka sprādzienos esot bojāgājušie.

Pagaidām neviens atbildību par notikušo nav uzņēmies, un arī iepriekš nekādi draudi nesot izskanējuši.

Pirmais sprādziens plkst.11.50 pēc vietējā un Latvijas laika noticis tramvaja pieturā pie Operas teātra, un tajā cietuši 13 cilvēki, kas visi hospitalizēti. Pēc kāda aculiecinieka teiktā, bumba varēja būt ielikta atkritumu urnā, jo tā eksplozijā sarauta gabalos. Bojāta visa tramvaja pietura, bet pieturā pienākušajam tramvajam, kā arī apkārtējiem namiem izbiruši logu stikli. Pēc 40 minūtēm plkst.12.20 sprāga nezināms priekšmets atkritumu urnā pie kinoteātra "Dzimtene", kur ievainojumus guvuši 11 cilvēki, tostarp deviņi bērni.

Trešais sprādziens piecas minūtes vēlāk noticis netālu no Globas parka. Arī šajā gadījumā eksplodējis spridzeklis, kas ievietots atkritumu urnā, kas atradās pie celtniecības tehnikuma. Sprādzienā cietuši trīs tehnikuma studenti. Plkst. 13.00 tajā paša rajonā, kur sprāga pirmā bumba - pie Operas teātra, arī tramvaja pieturā, atskanēja ceturtā eksplozija, kurā gan neviens cilvēks nav cietis.

Saskaņā ar pagaidām neapstiprinātām ziņām dažādās pilsētas vietās notikuši vēl seši sprādzieni. Drošības spēki Dņepropetrovskā sākuši īstenot ārkārtas pasākumus. Neilgi pēc pirmajiem sprādzieniem pārstājuši darboties mobilie tālruņi.

Milicija tikmēr sākusi visu atkritumu urnu pārbaudi, no notikumu vietas vēsta laikraksta "Segodņa" korespondents. Tiek pārbaudīti arī cilvēki ar mugursomām un aizdomīgiem saiņiem. Vairākās ielās, kas ved uz galveno staciju, ir bloķēta satiksme. Kā mikroblogošanas vietnē Twitter ziņo aculiecinieki, pilsētas ielās parādījušies bruņutransportieri.

Pēc sprādzieniem Dņepropetrovskā sākusies panika. Skolās pārtrauktas stundas, un bērni atlaisti mājās. Veikali tiek slēgti, un apstājusies sabiedriskā transporta kustība.

Tikusi evakuēta pilsētas centrālā stacija, un tur ieradušies sapieri ar suņiem. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, evakuācija veikta, reaģējot uz anonīmu tālruņa zvanu, kas saturējis brīdinājumu, ka pēc dažām minūtēm stacija "uzlidos gaisā". Taču informācija par stacijas mīnēšanu nav apstiprinājusies.

Vilcieni, kas atradās ceļā uz Dņepropetrovsku, apturēti priekšpilsētās. Uz nenoteiktu laiku apturēta arī vilcienu atiešana no centrālās stacijas. Kontrolētas tiek arī automašīnas, kas iebrauc un izbrauc no pilsētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits