Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ukrainas aizsardzības ministru un vicepremjeru neielaiž Krimā

Krimā trešdien nav ielaisti Ukrainas aizsardzības ministrs Igors Teņuhs un premjerministra vietnieks Vitālijs Jarema, kas tur bija devušies pēc premjerministra Arsēnija Jaceņuka rīkojuma.

"Mums ir ziņas, ka Teņuhs un Jarema nav ielaisti Krimā. Tāpēc tagad tiek steidzami sasaukta Nacionālās drošības padomes sēde," pēc valdības sēdes žurnālistiem paziņoja sociālās politikas ministre Ludmila Deņisova.

Jaceņuks trešdien uzdeva Teņuham un Jaremam apmeklēt Krimu, lai atrisinātu situāciju un apturētu konflikta pāraugšanu karadarbības stadijā.

Krimas amatpersonas uzreiz paziņoja, ka Ukrainas amatpersonām būs liegta iebraukšana Krimā.

"Neviens viņus Krimā negaida. Neviens viņus neielaidīs Krimā un viņi tiks nosūtīti atpakaļ," paziņoja patvaļīgi ieceltais Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs.

Jau ziņots, ka uzbrukumā Ukrainas armijas bāzei Krimā otrdien nogalināts viens Ukrainas karavīrs, bet vēl viens - ievainots.

Incidents noticis Simferopolē. Triecienā ieņemts Ukrainas armijas fotogrametrijas centrs. Ukrainas Aizsardzības ministrijas paziņojumā norādīts, ka uzbrucēji bijuši Krievijas armijas formās bez atšķirības zīmēm, bet bruņojušies ar automātiskajiem ieročiem un snaiperu šautenēm.

Uzbrukumu veikusi Krievijas īpašo uzdevumu vienība, paziņoja Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

Krievijas armijas okupētajā Krimā svētdien notika "referendums" par pievienošanos Krievijai.

Saskaņā ar promaskavisko varasiestāžu datiem par iekļaušanos Krievijas sastāvā nobalsojuši 96,77% referenduma dalībnieku.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Krimas, kā arī Sevastopoles pašpasludinātie līderi otrdien parakstīja līgumu par Ukrainai piederošās pussalas aneksiju. Īsi pirms tam Putins izskatīšanai Federācijas padomē iesniedza attiecīgu likumprojektu par okupētās Ukrainas teritorijas aneksiju, uzņemot Krimu un Sevastopoles pilsētu Krievijas sastāvā divu atsevišķu federālo subjektu statusā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits