Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ukrainas parlaments apstiprina likumprojektu demonstrāciju ierobežošanai

Ukrainas parlaments ceturtdien atbalstījis likumprojektu, kas nosaka, ka par sabiedrisko ēku bloķēšu varēs piespriest līdz pat piecu gadu cietumsodu.

Šāds likumprojekts acīmredzot virzīts ar mērķi ierobežot plašās demonstrācijas, kas Ukrainu pāršalca pēc lēmuma atteikties no iespējas ar Eiropas Savienību (ES) parakstīt asociācijas līgumu.

Ukrainas opozīcija balsojumu par jauno likumprojektu jau pielīdzinājusi varas sagrābšanai.

Par šo likumprojektu ceturtdien nobalsoja 235 no 450 deputātiem.

Turklāt šis likumprojekts paredz arī atvieglot procedūru likumdevēju tiesāšanai.

Jaunais likumprojekts nosaka, ka tiem demonstrantiem, kas būs uzlikuši maskas vai ķiveres, draudēs naudassods vai administratīvais arests.

Savukārt internetā tiks aizliegts izplatīt tādu informāciju, kas ceļ neslavu, un par to draudēs naudassods vai labošanas darbi līdz pat vienam gadam.

Šāda likumprojekta apstiprināšana izraisījusi asu Ukrainas opozīcijas nosodījumu. Opozīcijas politiķi bažījas, ka valdība jaunās normas varētu izmantot, lai vērstos pret viņiem un izjauktu protestu kustību.

Ukrainas prezidenta "Viktora Janukoviča un Reģionu partijas režīms Ukrainā pilnībā iznīcinājis valsts varu", norāda opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") līderis Arsēnijs Jaceņuks. "Tas nav nekas cits kā konstitucionālās sistēmas gāšana un varas sagrābšana Ukrainā."

Opozīcijas deputāti centās nepieļaut balsojuma norisi, taču Janukovičam lojālie likumdevēji balsoja, paceļot roku.

Kopš 21.novembra, kad Kijeva paziņoja, ka atsakās no sadarbības līguma parakstīšanas ar ES, Kijevā nerimst opozīcijas protesta akcijas, kuru mērogi pat pārsnieguši demonstrācijas, kas tika pieredzētas tā dēvētās Oranžās revolūcijas laikā.

Svētdien Neatkarības laukumā galvaspilsētas centrā pulcējās aptuveni 50 000 demonstrantu, bet protestu apogeja brīdī, 8.decembrī, kad tika nogāzts lielinieku režīma pirmā vadoņa Ļeņina piemineklis, Kijevas ielās izgāja 800 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits