Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ukrainas prokuratūra: Timošenko draud apsūdzības slepkavībā

Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Renats Kuzmins apliecinājis, ka plāno izvirzīt bijušajai premjerministrei Jūlijai Timošenko apsūdzības saistībā 1996.gadā notikušo parlamenta deputāta Jevgēņija Ščerbana slepkavību.

Vienīgais šķērslis, lai ekspremjerei izvirzītu apsūdzības, ir apstāklis, ka viņa patlaban ar spēcīgām muguras sāpēm atrodas slimnīcā, norādīja amatpersona, vienlaikus paužot pārliecību, ka lieta galu galā tomēr nonāks tiesā.

"Mums ir pietiekami daudz pierādījumu, kas apstiprina, ka Timošenko ir bijusi iejaukta šajā lietā, un mēs grasāmies viņai izvirzīt apsūdzības," intervijā laikraksta Kommersant Ukrainas izdevumam sacīja Kuzmins.

"Mums ir pietiekami daudz informācijas, kas apstiprina viņas ieinteresētību Ščerbana likvidēšanā, ir informācija, kas apstiprina naudas pārskaitīšanu no viņas kontrolētiem kontiem, tiešas liecinieku liecības, kuri apgalvo, ka viņa ir organizējusi un finansējuši šo slepkavību," piebilda ģenerālprokurora vietnieks.

Tostarp Timošenko vadītās partijas Batkivščina pārstāvji otrdien šos spriedumus novērtējuši par "histēriju". "Tie apliecina, ka represīvie orgāni ir koncentrējušies uz prezidenta Viktora Janukoviča rīkojumu izpildi, lai arī cik absurdi tie būtu," sacīja partijas preses pārstāve Natālija Lisova.

Ukrainā 28.oktobrī gaidāmas parlamenta vēlēšanas, un atbilstoši jaunākajiem aptauju datiem līderpozīcijās atrodas Janukoviča vadītā Reģionu partija un Timošenko Batkivščina.

Vēlētāju vidū, kas ir nolēmuši piedalīties vēlēšanās, par Reģionu partiju gatavi balsot 27,7% vēlētāju, bet "Batkivščinu" - 26,3%, liecina Kijevas Starptautiskā socioloģiskā institūta no 23.maija līdz 1.jūnijam veiktās aptaujas dati. Trešais populārākais politiskais spēks ir Vitālija Kļičko proeiropeiskā partija UDAR ar 15,5% vēlētāju atbalstu. Viņiem seko komunisti ar 9,8% un nacionālistu partija "Brīvība" ar 5,1% balsu.

Batkivščina un bijušā ekonomikas un ārlietu ministra Arsēnija Jaceņuka vadītā Pārmaiņu fronte vienojušās, ka vēlēšanās startēs ar kopīgu sarakstu, un socioloģiskajās aptaujās atbalsts abām partijām tiek reģistrēts kā atbalsts Batkivščinai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits