Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Ukrainas viceministrs: Krievijas tehnika stāv dzīvojamo māju pagalmos un cilvēki tiek izmantoti par dzīvo vairogu

Krievijas karaspēks savu tehniku izvieto Ukrainas iedzīvotāju māju pagalmos un izmanto civiliedzīvotājus kā dzīvo vairogu, saprotot, ka Ukrainas armija tādā gadījumā neatklās uguni, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Vadims Denisenko.

"Viņi speciāli stāv pagalmos, lai mums tagad nebūtu iespējas viņus padzīt no šīm teritorijām. Viņi saprot, ka mēs nešausim pa civilajām mājām, pa civiliem objektiem, pa cilvēkiem. Un tas arī ir situācijas cinisms. Mēs neko daudz nevaram izdarīt, jo Krievijas Federācijas tehnika stāv tieši māju pagalmos un viņi slēpjas aiz cilvēkiem kā aiz dzīvā vairoga," Denisenko sacīja televīzijas kanāla "1+1" ēterā.

Kā liecina Ukrainas Iekšlietu ministrijas dati, Krievijas armijas tehnika atrodas visu pagaidu okupēto teritoriju, kur koncentrējas Krievijas karaspēks, dzīvojamo māju pagalmos.

Denisenko arī aicināja Krievijas spēku ieņemto teritoriju iedzīvotājus neticēt iebrucēju solītajiem humānajiem koridoriem.

"Tas nozīmē, ka jūs labākajā gadījumā ievedīs Krievijas Federācijā, bet sliktākajā - jūs kļūsiet par dzīvo vairogu, lai mūsu spēki nevarētu šaut," uzsvēra Ukrainas valdības pārstāvis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits