Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ukraiņu žurnālista slepkavībā apsūdzētā amatpersona kā nozieguma organizatoru min Kučmu

Ukrainas opozīcijas žurnālista Georgija Gongadzes slepkavībā apsūdzētais bijušais Iekšlietu ministrijas izlūkdienesta vadītājs Oleksijs Pukačs otrdien tiesā paziņoja, ka viens no slepkavības organizatoriem bijis kādreizējais prezidents Leonīds Kučma.

Kā ziņu aģentūrai AFP atklāja nogalinātā žurnālista tuvinieku pārstāve Valentīna Teļičenko, Pukačs kā slepkavības organizatorus minējis Kučmu, pašreizējo parlamenta spīkeri Volodimiru Ļitvinu, kā arī bijušo iekšlietu ministru Juriju Kravčenko un bijušo iekšlietu ministra vietnieku Mikolu Džigu.

"Ar šo vārdu nosaukšanu nav pietiekami, ir atbilstoši jāapraksta apstākļi," skaidro Teļičenko. "Tie ir tikai Pukača vārdi."

Teļičenko arī atklāja, ka Pukačs nenoliedz savu atbildību par notikušo un uzskata, ka paglābis Ukrainu no valsts apvērsuma.

"Viņš joprojām uzskata sevi par varoni, lai arī cik skumji tas nebūtu," viņa skaidro.

Kā jau ziņots, Kučmam apsūdzības par saistību ar 2000. gadā notikušo žurnālista slepkavību tika izvirzītas šogad, taču viņš vēl nav stājies tiesas priekšā un kategoriski noliedz savu vainu.

Pētnieciskais žurnālists Gongadze, kurš bieži kritizēja Kučmu, pazuda pirms vairāk nekā desmit gadiem - 2000. gada septembrī. Pēc diviem mēnešiem mežā pie Kijevas tika atrasts viņa līķis - Gongadzem bija nocirsta galva.

Drīz pēc tam parādījās audioieraksts, no kura varēja secināt, ka par nepieciešamību likvidēt Gongadzi runājis Kučma. Tomēr eksperti ieraksta autentiskumu neapstiprināja.

Ukrainas varasiestādes 2009. gadā arestēja Pukaču, kurš atzinās, ka nožņaudzis Gongadzi ar savu siksnu un vēlāk žurnālistam nocirtis galvu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits