Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzbrukumā armijas postenim Mali nogalināti vairāki desmiti

Mali ziemeļos uzbrukumā armijas postenim, ko, domājams, pastrādājuši teroristi, nogalināti vismaz 49 karavīri, bet trīs ievainoti, sestdien pavēstīja amatpersonas.

20 karavīri palikuši dzīvi, teikts Mali armijas paziņojumā. Situācija tiek kontrolēta, izmeklēšana, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, turpinās.

Uzbrukums Indelimanes apvidū noticis piektdien, un par tā īstenošanu aizdomās tiek turēti islāmistu kaujinieki, teikts sestdien Mali armijas tīmekļa vietnē publicētajā paziņojumā.

Atbildību par uzbrukumu, kurā nogalināts pēdējo gadu laikā nepieredzēti liels Mali karavīru skaits, uzņēmies teroristu grupējums Islāma valsts.

"Kalifāta karavīri Indelimanes ciemā uzbruka armijas bāzei, kurā bija izvietoti atkritēju Mali armijas elementi," teikts Islāma valsts paziņojumā sociālajos medijos.

Oktobra sākumā uzbrukumos diviem armijas posteņiem tika nogalināti 38 Mali karavīri.

Mali centrālajā un ziemeļu daļā vardarbības uzliesmojumi un uzbrukumi notiek regulāri kopš 2012.gada armijas apvērsuma, pēc kura separātistu nemiernieku grupējumi un vēlāk arī ar Al Qaeda saistītie kaujinieki pārņēma kontroli pār reģionu.

Francijas un Āfrikas valstu operāciju, kā arī Mali armijas centienu rezultātā valdības kontrole reģionā tika atjaunota, tomēr, neraugoties uz vairāku miera līgumu noslēgšanu, nemiernieku aktivitātes vairākos apvidos nav rimušas.

pievienota 4.-5.rindkopa

Top komentāri

odd news
o
Terorisms (no latīņu: terror — 'šausmas') ir iebiedēšana vai vardarbības lietošana, lai panāktu apdraudētās puses piekāpšanos politiskos, juridiskos vai ekonomiskos jautājumos. --- "Dienas" lasītāju vairākums nezina pat, kur tā Mali atrodas, nerunājot par tās iekšējiem strīdiem. "Diena" taču varētu dažos vārdos precizēt, kādos politiskos, juridiskos vai ekonomiskos jautājumos teroristi grib kaut ko panākt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits