Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Karavīri apseko vienu no sprādzienā izpostītajām baznīcām

Uzbrukumos Šrilankā vaino vietējo islāma radikāļu grupējumu

Šrilankas valdība uzskata, ka aiz teroristu pašnāvnieku uzbrukumiem baznīcām un viesnīcām, kuros tika nogalināti teju 300 cilvēku, stāv vietējais radikālais islāmistu grupējums National Thowheeth Jama'ath (NTJ), pirmdien paziņoja valdības preses pārstāvis Radžita Senaratne. Viņš piebilda, ka valdība veic izmeklēšanu, vai grupējumam nav bijis starptautiska atbalsta. Senaratne apstiprināja, ka policijai bijusi informācija par iespējamiem pašnāvnieku uzbrukumiem baznīcām, taču tā acīmredzami nav atbilstoši rīkojusies, lai draudus novērstu.

Ziņu aģentūras AFP rīcībā nonācis Šrilankas policijas priekšnieka Pudžuta Džajasundaras policijas vadošajām amatpersonām 11. aprīlī izplatītais brīdinājums - no kādas ārvalsts izlūkdienesta saņemta informācija, ka NTJ plāno uzbrukumus prominentām baznīcām un Indijas vēstniecībai. Pēc Senaratnes teiktā, informācija nav tikusi nodota premjerministram vai kabineta ministriem.

"Ja mums bija šāda informācija, mēs varējām spert profilaktiskus soļus. Policijas ģenerālinspektoram būtu jāatkāpjas," pauda Senaratne.

Par NTJ teju nekas nav zināms. Iepriekš tas saistīts ar huligānisma aktiem - demolētas budistu statujas.

Upuru skaits Šrilankā svētdien vairākās baznīcās un viesnīcās notikušajos sprādzienos pirmdien pieaudzis līdz 290. Upuru vidū ir vairāki desmiti ārzemnieku, bet vēl vairāk nekā 500 cilvēku guvuši ievainojumus.

Neviens atbildību par uzbrukumiem nav uzņēmies, taču policija pirmdien pavēstīja, ka aizturēti 24 aizdomās turamie, kas visi ir Šrilankas pilsoņi.

Pirmdienas rītā atcelta uzreiz pēc sprādzieniem ieviestā komandantstunda, taču tā atkal noteikta no pirmdienas vakara līdz otrdienas rītam. Valdība izsludinājusi divu dienu brīvdienas. Kā ziņots, eksplozijas svētdien gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Uzbrukumi notikuši Sv. Antonija katoļu baznīcā galvaspilsētā Kolombo, Sv. Sebastiāna katoļu baznīcā valsts rietumu pilsētā Negombo, kurā vairākums iedzīvotāju ir katoļi, kā arī evaņģēlisko kristiešu Ciānas baznīcā Batikaloā valsts austrumos.

Eksplozijas notikušas pieczvaigžņu viesnīcās Cinnamon Grand, Kingsbury un Shangri-La, kas visas atrodas Kolombo centrā un kurās mēdz apmesties daudz ārzemnieku.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
ar nepacietību sagaidu tādu pašu nosodījumu no visas pasaules, kā tas bija jaunzēlandes šāvēja gadījumā! un tāpat tagad visiem musulmaņiem jāuzkar kalā krustiņi solidaritātes vārdā, kā tās sievietes jaunzēlandē apkārās ar hidžabiem!
.
.
Tie būs īstie, kas tev krustiņu kārs kaklā
Cepums
C
savākt visu to kopienu un likt novākt postījumus, savākt līķus un vispār sakopt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits