Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vatikānu apsūdz par saistību ar pusaudzes nolaupīšanu pirms 30 gadiem

Romas prokuratūra apsūdzējusi Vatikānu informācijas par jaunas meitenes nolaupīšanas pirms 30 gadiem apstākļu slēpšanu, vēsta izdevums The Daily Telegraph. Runa ir par kāda Vatikāna kalpotāja meitas, 15 gadus vecās Emanuelas Orlandi (Emanuela Orlandi) pazušanu 1983.gadā. Pēc Romas prokuroru domām Vatikānā, tajā skaitā Pāvesta kūrijā, ir cilvēki, kuri zina par E. Orlandi likteni, tomēr atsakās izpaust šo informāciju.

E. Orlandi nolaupīja joprojām nenoskaidrotas personas un uzskata, ka viņa tika nogalināta, tomēr meitenes mirstīgās atliekas nav atrastas. Atbilstoši vienai no versijām, meitenes slepkavībai bija jākļūst par brīdinājumu viņas tēvam. It kā neilgi pirms meitas nolaupīšanas Vatikāna kalpotājs bija atradis dokumentālus pierādījumus tam, ka Vatikāna banka ir saistīta ar noziedzīgām organizācijām. Domājams, ka Emanuelas Orlandi slepkavība tika pasūtīta ar mērķi likt viņas tēvam klusēt.

Atbildība par slepkavību tika piedēvēta kādam Enriko de Pedisam, Romas noziedzīga grupējuma Magliana līderim. E. de Pediss tika nogalināts apšaudes ar konkurējoša grupējuma pārstāvjiem laikā 1990. gadā. 2008. gadā aizdomas par saistību ar E. Orlandi nolaupīšanu krita uz arhibīskapu Polu Marcinku, bijušo Vatikāna bankas vadītāju. Tomēr šī informācija parādījās tikai pēc tam, kad P. Marcinks jau bija miris.

Aizdomas par Vatikāna saistību ar E. Orlandi nolaupīšanu sabiedrībā tāpat izsauca arī fakts, ka iespējamais slepkava E. de Pediss pēc nāves ar lielu godu tika apglabāts kapličā, kur parasti apglabā baznīcas pārstāvjus.

Atbilstoši vienai no versijām, Emanuelas Orlandi mirstīgās atliekas pat it kā tikušas apglabātas vienā kapā ar E. de Pedisu. Nogalinātās meitenes brālis Petro Orlandi ir vairākkārt paziņojis, ka uzskata par nepieciešamu veikt mafiozi kapa ekshumāciju, lai noskaidrotu, vai tajā neatrodas arī viņa māsas mirstīgās atliekas. Romas prokuratūra tomēr atsacījusies prasīt Vatikānam atļauju veikt E. De Pedisa kapavietas ekshumāciju.

Vatikāna pārstāvji turpina uzstāt, ka savulaik atklājuši policijai visu informāciju, kas attiecas uz meitenes nolaupīšanu. Vatikāns tāpat kategoriski noliedz policistu izteiktos pieņēmumus par arhibīskapa Pola Marcinka saistību ar E. Orlandi nolaupīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits