Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Veikta kratīšana pie Jaroslavļas avarējušās Jak-42 īpašnieku birojā

Krievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes darbinieki veikuši kratīšanu kompānijas Jak-Serviss, kurai piederēja 7. septembrī pie Jaroslavļas avarējusī lidmašīna Jak-42, birojā, informē portāls lenta.ru, atsaucoties uz 28. septembrī komitejas interneta vietnē publicētu paziņojumu. Tajā teikts, ka kratīšanas laikā atsavināta tehniskā dokumentācija un citi dokumenti.

Paziņojumā tāpat norādīts, ka aviokatastrofas izmeklēšanas gaitā jau ir nopratināts vairāk nekā 100 cilvēku, tajā skaitā Jaroslavļas Tunošnas lidostas darbinieki un vienīgais katastrofā izdzīvojušais – bortinženiers Aleksandrs Sizovs. Tāpat pēc izmeklētāju prasības veikta kompānijas Jak-Serviss noliktavās esošās aviācijas degvielas, ar kādu bija uzpildīta avarējusī Jak-42, paraugu analīze. Tajā secināts, ka degviela atbilst visiem Krievijā noteiktajiem standartiem.

Pirms nedēļas Krievijas Federālā Gaisa transporta aģentūra (Rosaviacija) anulēja licenci aviosabiedrībai Jak-Serviss un vēl divām citām aviosabiedrībām. Citu trīs aviosabiedrību licenču darbība tika apturēta uz nenoteiktu laiku. Jāatgādina, ka pēc pie Jaroslavļas notikušās aviokatastrofas, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs deva rīkojumu kontrolējošajām iestādēm samazināt nelielo aviosabiedrību daudzumu tirgū.

Lidmašīnas Jak-42 katastrofa notika 2011. gada 7. septembrī. Lidmašīnā atradās viss KHL Jaroslavļas hokeja kluba Lokomotiv sastāvs, tajā skaitā arī latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Aviokatastrofas rezultātā gāja bojā 44 cilvēki, tajā skaitā 37 pasažieri un 7 apkalpes locekļi.

Sakarā ar Jak-42 avāriju ir ierosināta krimināllieta pēc panta – Lidojuma drošības noteikumu pārkāpums, kas izraisījis divu vai vairāku personu nāvi, un šo krimināllietu izmeklē Krievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenā izmeklēšanas pārvalde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits