Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Versija: Benedikts XVI atkāpjas homoseksuālistu lobija Vatikānā dēļ

Trīs īpaši nozīmēti kardināli vēl pagājušā gada oktobrī sagatavoja Pāvestam Benediktam XVI īpašu ziņojumu par tā dēvētā Vatileaks skandāla izmeklēšanu, un šajā dokumentā izteica pieņēmumu par homoseksuālistu lobija esamību Vatikānā, vēsta Itālijas laikraksts La Repubblica.

„Pēdējos piecdesmit gados mēs esam uzzinājuši, ka iedzimtais grēks pastāv un izpaužas personiskos grēkos, kuri var pāraugt grēcīgās struktūrās. Mēs redzējām, ka tā Kunga laukā var sazelt nezāles, ka Svētā Pētera tīklos var nonākt arī puvušas zivis,” 11. oktobrī, tikai divas dienas pēc kārtējās tikšanās ar kardinālu Hulianu Eransomu, 83 gadus vecu spāni no Opus Dei, kuram Pāvests uzticēja vadīt izmeklēšanas komisiju Vatileaks lietā, paziņoja Benedikts XVI. Tajā brīdī gandrīz neviens nesaprata, un arī pašlaik daudzi nesaprot, ko ar šiem vārdiem domāja Benedikts XVI, teikts rakstā.

H. Eransoms regulāri informēja Pāvestu, un Benediktam XVI bija zināms par to, ka tiek veikts milzu skaits aptauju ne tikai prelātu un kardinālu, bet arī ticīgo vidū kā Itālijā, tā arī aiz tās robežām, teikts rakstā. Visa iegūtā informācija tika pakļauta rūpīgām pārbaudēm. Rezultātā tika izdarīts secinājums par tādu tīklu un lobiju esamību, kurus trīs kardināli sadalīja grupās: pēc piederības pie reliģiskās kongregācijas un ģeogrāfiskās izcelsmes. Visbeidzot oktobrī Pāvestam tika paziņots pats nepatīkamākais – par tāda tīkla, kas apvieno cilvēkus ar noteiktu, baznīcai nepieņemamu seksuālo orientāciju, esamību. Vārds „homoseksuālisms” pirmoreiz tika pirmoreiz tika izrunāts Pāvesta apartamentos,” teikts publikācijā.

17.decembrī trīs kardināli iesniedza Pāvestam divus sējumus pilnīgi slepenu dokumentu. „Sašķeltība baznīcā, kas nomelno tās tēlu,” nedaudz vēlāk teiks Benedikts XVI. Tajā dienā, uz galda atrodoties šiem dokumentiem, Pāvests pieņēma lēmumu, par kuru bija domājis jau sen, teikts rakstā. Pēc dažām dienām viņš pieņēma visus trīs kardinālus un paziņoja: „Es esmu pārāk vecs, un ir pietiekami ar to, ko jau esmu izdarījis.” Gandrīz tādus pašus vārdus viņš teiks februārī, raksta izdevums.

Benedikts XVI komisijas darba rezultātus nodos nākošā Pāvesta rokās. Šim cilvēkam nāksies būt spēcīgam, šķīstam un „svētam”, lai uzsāktu to milzīgu darbu, kas viņu gaida. „Viss griežas ap sestā un septītā baušļu neievērošanu –neveikt necienīgas rīcības. Nezagt. Uzticību Baznīcai var sagraut fakts, ka tās pārstāvji pārkāpj baušļus. Īpaši šos divus,” norādījis viens no kardināliem.

„Trīs kardināli turpina darbu arī pēc 17. decembra, izmeklējot notikumus, kas skar Vatikāna Banku. Sava pontifikāta pēdējā dienā Benedikts XVI audiencē pieņems komisijas locekļus, bet pēc tam tiksies ar bīskapiem ... pēc tam sekos konklāvs,” teikts publikācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits