Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vētras trauksme izsludināta desmit valstīs

Brīdinājums par svētdien un pirmdien gaidāmu vētru izsludināts desmit valstīs, tajā skaitā Latvijā, liecina informācija Eiropas valstu meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā Meteoalarm.

Svētdienas pēcpusdienā vēja brāzmas ar orkāna spēku plosās Ziemeļjūrā pie Norvēģijas dienvidiem un Dānijas. Vakarā stiprākā vēja zona virzīsies pāri Dānijai un Zviedrijas dienvidiem, sasniedzot Baltijas jūras dienvidu daļu, kur naktī uz pirmdienu gaidāmas vēja brāzmas līdz 36 metriem sekundē un līdz desmit metriem augsti viļņi.

Brīdinājums par vētru ir spēkā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Dānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā, Polijā un Kaļiņingradas apgabalā. Zviedrijā un Somijā ir spēkā arī brīdinājums par vietām gaidāmu sniegputeni, vairāku valstu sinoptiķi brīdina arī par piekrastes applūšanu.

Augstākās pakāpes jeb sarkanais brīdinājums ir spēkā Zviedrijas dienvidrietumu piekrastē saistībā ar orkāna stipruma vēja brāzmām un augstu ūdens līmeni, Polijas ziemeļu piekrastē vētras un plūdu dēļ, kā arī Latvijas rietumu piekrastē gaidāmā ļoti stiprā vēja dēļ. Kurzemē vēja ātrums brāzmās jau sasniedz vētras spēku, un tuvākajās stundās vējš pastiprināsies visā Latvijā.

Vētras trauksme atcelta Lielbritānijā, kur vējš jau ir rimies. Vēja ātrums brāzmās daudzviet Britu salās sasniedza 25-30 metru sekundē, augstākajos Skotijas kalnos tika reģistrēti 50 metri sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits