Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vidusjūrā ieradušies Irānas karakuģi

Irānas karakuģi pēc izbraukšanas caur Suecas kanālu sestdien iegājuši Vidusjūrā, tādējādi reģiona valstīm demonstrējot Teherānas militāro varenību, paziņojis karaflotes komandieris admirālis Habibolla Sajari.

"Islāma Republikas stratēģiskā karaflote otru reizi kopš [1979.gada] Islāma revolūcijas izgājusi caur Suecas kanālu," Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA citē Sajari teikto.

Admirālis nav precizējis cik kuģi iegājuši Vidusjūrā un kāds uzdevums tiem dots, taču piebildis, ka flotile vispirms piestājusi Džidas ostā Saūda Arābijā.

Saskaņā ar irāņu mediju sniegto informāciju 4.februārī minētajā Sarkanās jūras ostā iegāja divi Irānas karakuģi - mīnu kuģis Shahid Qandi un apgādes kuģis Kharg. Sajari norādījis, ka Irānas kuģu nosūtīšana uz Vidusjūru demonstrēs Islāma Republikas "varenību" reģiona valstīm, kā arī nodos Teherānas "miera un draudzības vēsti".

2001.gada februārī, kad Irānas karakuģi pirmo reizi iegāja Vidusjūrā, tas izsauca asu Izraēlas un ASV reakciju. Izraēla tolaik izsludināja trauksmi savā karaflotē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits