Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Volgas upē kuģa avārijā bojā gājušo skaits varētu sasniegt 128

Nelabvēlīgu apstākļu sakritības un cilvēku nolaidības dēļ Krievija ir piedzīvojusi vienu no lielākajām pēdējo gadu civilajām katastrofām, jo svētdien varenās Volgas tumšajos ūdeņos Tatarstānā nogrima kruīza kuģis, paņemot līdzi vairāk nekā simts cilvēku dzīvību un radot virkni jautājumu, vai traģēdija nebija novēršama. Otrdien Krievijā izsludinātas sēras.

Filmē, nevis palīdz

Vasaras tūrisma sezonā Krievijā ļoti populāra izklaide ir nelieli izbraucieni ar lielākiem vai mazākiem kuģiem. Īpaši ideāla šādai kuģošanai ir Eiropas lielākā upe Volga. Svētdienas agrā pēcpusdienā no upes krastos esošās Volgaras pilsētas izbrauca izklaides kuģis Bulgārija, lai dotos uz Tatarstānas galvaspilsētu Kazaņu.

Tomēr neilgi pēc izbrauciena sākuma sacēlās pamatīgs vējš un Volgas ūdeņi kļuva nemierīgi. Brīdī, kad transportlīdzeklis veica manevru, lai izietu uz galvenā kuģošanas ceļa, tas spēcīgi sasvērās uz labajiem sāniem. Trīs minūtēs ūdens piepildīja klājus un iekštelpas un Bulgārija nogrima 20 metru dziļumā aptuveni trīs kilometrus no krasta, atsaucoties uz avotiem izmeklēšanā, raksta NEWSru.

Pateicoties garām peldošajam izklaides kuģim Arabella, no nāves skavām tika izglābti 80 cilvēki. Iespējams, ka izdzīvojušo būtu bijis vairāk, ja vēl divi garām peldoši pasažieru kuģi būtu apstājušies un centušies uzņemt panikas pārņemtos Bulgārijas pasažierus. Diemžēl nezināmu iemeslu dēļ to apkalpe neuzskatīja par vajadzīgu palīdzēt nelaimē nonākušajiem. Daļa katastrofā izdzīvojušo apgalvo, ka abu garām peldošo kuģu pasažieri vairāk bijuši aizņemti ar Bulgārijas grimšanas iemūžināšanu savos mobilajos telefonos, nevis domājuši par līdzcilvēku glābšanu.

Izmeklētāji pirmdien informēja, ka oficiāli par mirušiem tiek uzskatīts 41 pasažieris, bet kopumā traģēdijā bojā gājušo skaits varētu sasniegt 128, tajā skaitā 60 bērnu. Izglābtie stāsta, ka bērniem nav bijusi iespēja izdzīvot, jo katastrofas brīdī viņi bijuši iesprostoti vienā no telpām, kur bijis paredzēts izklaidējošs pasākums.

Vairāk paveicās piecgadīgam puisītim, kuru no noslīkšanas izglāba kāds vīrietis. Tomēr abi negadījumā zaudēja tuviniekus. Zēns nu ir palicis bez mammas un vecāsmātes, bet varonīgais kungs, kurš pamanījās izglābt arī kādu sievieti, zaudēja sievu, kura bija piektajā grūtniecības mēnesī.

Aizmetinātas izejas

Izmeklētāji noskaidro kuģa Bulgārija avārijas iemeslus, tomēr ir aizdomas, ka tā notikusi tehnisku iemeslu dēļ, jo, jau uzsākot pēdējo kruīzu, peldlīdzeklis bijis redzami sasvēries uz labo pusi. Tā iemesls varēja būt pārpildīta kanalizācijas tvertne vai arī tikai piepildīta labajā pusē esošā degvielas tvertne. Tāpat noskaidrojies, ka kuģim strādājis tikai kreisais dzinējs.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija ziņo, ka traģēdijas brīdī uz kuģa atradušies 208 cilvēki, kas ir stipri vairāk, nekā pusgadsimtu vecais kuģis varēja uzņemt. Vairums no viņiem nav varējuši izkļūt no iekštelpām, jo avārijas izejas bijušas aizmetinātas.

Savukārt kuģa ātrā nogrimšana, visticamāk, saistīta ar to, ka ūdens ieplūdis pa atvērtajiem apakšējā klāja iluminatoriem, kuri bija vaļā, jo nedarbojās kondicionieri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits