Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziemeļkorejā aizturētais students noliedz, ka būtu spiegs

Austrālijas students un tūrisma braucienu organizētājs Aleks Siglijs, kurš vairākas dienas Ziemeļkorejā bija aizturēts un pagājušajā nedēļā deportēts, noliedzis apsūdzības, ka viņš būtu spiegs. Ziemeļkoreja 29 gadus veco studentu no Pērtas apsūdzēja spiegošanā un pretvalstiskās aktivitātēs, apgalvojot, ka Siglijs pieķerts nozieguma vietā un "vaļsirdīgi atzinies spiegošanā". Ziemeļkoreja apgalvoja, ka viņš deportēts pēc tam, kad lūdzis piedošanu.

"Apgalvojumi, ka es esmu spiegs ir (diezgan acīmredzami) nepatiesi," vietnē Twitter otrdien skaidroja Siglijs. Austrālietis ceturtdien ar Zviedrijas diplomātu palīdzību tika atbrīvots un šobrīd ir Tokijā kopā ar savu dzīvesbiedri.

Kā otrdien apliecināja Siglijs, "mēs abi garīgi un fiziski jūtamies labi".

Ziemeļkoreja apsūdzēja Sigliju, ka viņš izplatījis Phenjanai naidīgu propagandu, kā arī iesaistījies spiegošanā, nododot Ziemeļkorejai naidīgiem ziņu medijiem fotogrāfijas un citus materiālus.

Siglijs skaidroja, ka vienīgie materiāli, kurus viņš nodevis medijiem, bijušie, tie, "kas jau bijuši pieejami publiski".

Siglijs pārvalda korejiešu valodu un Ziemeļkorejā organizēja izglītojošus tūrisma braucienus, bet tie, kā viņš informēja, tagad ir atcelti. Austrālietis apliecināja, ka "joprojām ļoti interesējas par Ziemeļkoreju" un vēlas turpinās savu zinātnisko darbu.

"Tomēr man pavisam noteikti nav plānu apmeklēt šo valsti, vismaz ne tuvākajā laikā," norādīja Siglijs.

Austrālietis 2018. gadā sāka studēt maģistra programmā Phenjanas Kima Ir Sena vārdā nosauktajā universitātē, tomēr tagad viņš pieļauj, ka nevarēs pabeigt iesāktās studijas korejiešu literatūrā, neraugoties uz to, ka ir pabeidzis kursa lielāko daļu un sasniedzis labus rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits