Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ziemeļkoreja draud denonsēt pamiera līgumu

Ziemeļkoreja otrdien draudēja denonsēt pamiera līgumu, reaģējot uz ASV un Ķīnas panākto vienošanos par jaunu sankciju noteikšanu pret Phenjanu.

Vašingtona un Pekina panākušas vienošanos par jaunu sankciju vēršanu pret Phenjanu, un sagaidāms, ka ANO Drošības padome ierosinātās sankcijas apspriedīs otrdien plkst.18 pēc Latvijas laika paredzētajā slēgtajā sēdē. Domājams, ka otrdien balsojums nav gaidāms, taču tas varētu notikt tuvākajā laikā. Plašāka informācija par ASV un Ķīnas vienošanos šobrīd nav pieejama.

Reaģējot uz Pekinas un Vašingtonas vienošanos, Ziemeļkoreja draudēja pilnībā anulēt pamiera līgumu no 11. marta, kad pilnā sparā risināsies ASV un Dienvidkorejas militārās mācības.

Tāpat Phenjana solīja atteikties no militārās tiešās līnijas, kas atrodas uz stingri apsargātās Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas robežas. Dienvidkorejas un ASV ikgadējās militārās mācības sākās 1. martā, un tās ilgs līdz 30. aprīlim. Tajās piedalīsies vairāk nekā 10 000 ASV karavīru, kā arī vēl lielāks dienvidkorejiešu militārpersonu skaits.

Jāatgādina, ka, nepakļaujoties starptautiskās sabiedrības prasībām, Ziemeļkoreja 12. februārī veica savu trešo kodolizmēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits