Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ziemeļkoreja nodēvē Japānas premjeru par "Āzijas Hitleru"

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA otrdien nodēvējusi Japānas premjerministru Sindzo Abi par "Āzijas Hitleru", kurš vēlas palielināt savas valsts militāro spēku, maskējoties ar reģionālās stabilitātes nodrošināšanu.Pagājušajā mēnesī Ziemeļkorejas valdošās partijas laikraksts Rodong Sinmun raksturoja Japānas premjeru kā "militāristu maniaku", jo viņš vēlas grozīt Tokijas pacifisko konstitūciju.

Abe pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Japānas 1947.gadā ASV ietekmē pieņemtā pacifistiskā konstitūcija, kas ierobežo Japānas armiju līdz pašaizsardzības spēkiem, 2020.gadā varētu tikt grozīta."Vai tā ir Āzijas Hitlera parādīšanās?" komentējot situāciju, ievadraksta virsrakstā jautā KCNA. Aģentūra apgalvo, ka Abe uzkurina bailes no Ziemeļkorejas raķetēm un kodoldraudiem, lai attaisnotu savas valsts militāro ekspansiju."Galēji labējās grupas, ko vada Abe (..), cenšas pārcelt starptautiskās kritikas fokusu no Japānas un citurieni. (..) Nav atšķirības starp fašistisko maniaku Hitleru, kurš veda cīņu pret komunistiem, lai attaisnotu citu karu, un pārgalvīgo Abi, kurš izmanto konfrontāciju ar Ziemeļkoreju, lai attaisnotu Japānas jaunās militāristu ambīcijas," norādījusi KCNA.Ziemeļkoreja regulāri pārmet Tokijai, ka tā nav atlīdzinājusi par Korejas pussalas okupāciju laikā no 1910.gada līdz 1945.gadam un nav mierā ar Japānas teritoriālajām ambīcijām.Phenjana arī asi kritizēja Abes decembra vizīti pretrunīgi vērtētajā Tokijas Jasukuni memoriālā, kurā godināti japāņu karotāji, kas saskaņā ar vispārpieņemtu uzskatu pastrādājuši smagus kara noziegumus.Abes lēmumu apmeklēt šo memoriālu nosodīja arī Dienvidkoreja un Ķīna."Kārtējā pārgalvīgā uzvedība, kas satrauksi reģionu, atgādina Hitleru, kurš tik smagi pūlējās, lai izraisītu karu" Vācijā pēc Pirmā pasaules kara, norādījusi KCNA, aicinot Abi pamosties no "militāristu drudža".

Top komentāri

SS
S
To, ka Ziemeļkorejas līderis ir debīls radījums, zina visa civilizētā pasaule. Otrs tāds ir Žirinovskis.
lūriķis
l
Viena tauta,viena valsts,viens fīrers! Ziemeļkorejas cilvēkēdājs !
J
Tā domā abas Koreja, Ķina un vēk daudzas valstis, kurām ir robežkonflikti ar Japānu. Tā domāja arī ASV, kad uzmeta abas bumbas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits