Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ziemeļkoreja pilda raķeti ar degvielu pirms palaišanas

Japānas un citu Āzijas valstu satraukumu izraisījis Ziemeļkorejas nodoms drīzumā izmēģināt ballistisko raķeti, kas varētu apdraudēt šo valstu iedzīvotājus. Ziemeļkorejas raķete jau tiek uzpildīta ar degvielu un varētu tikt palaista pēc dažām dienām, ziņo CNN. Japāna baidās, ka nesekmīga izmēģinājuma gadījumā raķetes atlūzas varētu nokrist Japānas teritorijā.

Ziemeļkorejas komunistiskais režīms apgalvo, ka iecerējis nosūtīt orbītā telekomunikāciju satelītu, bet ASV un Japānas eksperti uzskata, ka patiesībā Ziemeļkoreja izmēģinās ballistisko raķeti Taepodong-2, kas varētu sasniegt pat ASV teritoriju. Rietumvalstis brīdina, ka raķetes izmēģināšana būtu pretrunā ANO Drošības padomes rezolūcijai. Pēc tam, kad 2006.gada oktobrī Ziemeļkoreja izmēģināja atombumbu, ANO aizliedza Phenjanas režīmam izmēģināt raķetes, ko varētu izmantot atomieroču izšaušanai.

Japāna vēsta, ka varētu notriekt raķetes atlūzas, kas apdraudētu Japānas teritoriju. Ziemeļkoreja brīdina, ka šāda rīcība tiktu uztverta kā kara pieteikums. Pēc militāro analītiķu domām, Ziemeļkoreja vēlas izmēģināt arvien modernākas raķetes, jo raķešu tehnoloģija ir viena no nedaudzajām Phenjanas režīma eksporta precēm, kas tiek piegādāta tādām valstīm kā Irāna un Sīrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits