Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ziemeļkoreja uz Dienvidkoreju nosūtīs karsējmeitenes

Pēc vairākiem raķešu darbības testiem Ziemeļkoreja vēlas atkārtoti uzlabot attiecības ar Seulu un pirmdien informēja, ka nosūtīs karsējmeiteņu vienību uz Āzijas spēlēm.

Kā ziņo Ziemeļkorejas oficiālā KCNA ziņu aģentūra, uz Inčhonas Āzijas spēlēm tiks nosūtīta karsējmeiteņu komanda, lai "palīdzētu atkausēt Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas sasalušās attiecības".

Ziemeļkoreja jau iepriekš sūtījusi karsējmeiteņu komandas. Pēdējā reize bija 2005.gada Āzijas Vieglatlētikas čempionātam Inčhonā. Viena no karsējmeitenēm ir tagadējā Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna sieva Ri Soldžu.

Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija paziņoja, ka tiks veikti visi sagatavošanās pasākumi, lai uzņemtu Ziemeļkorejas sportistus un karsējmeitenes.

Ziemeļkoreja maijā apgalvoja, ka nosūtīs komandu uz Inčhonā notiekošajām spēlēm, neskatoties uz nesaskaņām valstu starpā.

Phenjana boikotēja 1988.gada Olimpiskās spēles Seulā, bet nosūtīja sportistus un karsējmeitenes uz 2002.gada Āzijas spēlēm Dienvidkorejas dienvidu ostas pilsētā Pusanā.

Pirmdienas paziņojumā atkārtoti izteikts aicinājums samazināt spriedzi abu valstu starpā, apgalvojot, ka ir laiks "izbeigt neapdomīgo naidīgumu un konfrontācijas." Tāpat Seula tika aicināta atlikt ikgadējās militārās mācības ar ASV.

Pēdējās nedēļās no Phenjanas izskanējuši vairākkārtēji aicinājumi pārtraukt naidīgās aktivitātes Korejas pussalā. Vienlaikus Ziemeļkoreja veikusi virkni raķešu izmēģinājumu.

Seula Phenjanas izteikumus noraidījusi kā bezjēdzīgus, norādot uz Phenjanas atomieroču programmu. Tāpat Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija uzsver, ka Phenjanas paziņojumi ir mēģinājumos vainot Dienvidkoreju par saspringto situāciju Korejas pussalā.

Pēdējās nedēļās Ziemeļkorejas veikusi vairākus raķešu Japāņu jūrā, izraisot Tokijas un Seulas protestus.

Tāpat tas tika izteikts laikā, kad Kims Čenuns apmeklēja frontes līnijai blakus esošās salas. Sestdien Kims vēroja plaša mēroga mācības, kurās armija, jūras flote un gaisa spēki imitēja uzbrukumu Dienvidkorejai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits