Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziemeļkoreja veikusi vēl vienu "ļoti nozīmīgu izmēģinājumu"

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka piektdienas vakarā veikusi vēl vienu "ļoti svarīgu izmēģinājumu" Sohē satelītu palaišanas poligonā.

Phenjana nav sīkāk paskaidrojusi, par kādu izmēģinājumu ir runa, bet domājams, ka poligonā testēta tehnoloģija, kas palīdzētu pilnveidot starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kuras var sasniegt ASV kontinentālo teritoriju.

Kā norādīts Ziemeļkorejas Nacionālās aizsardzības zinātņu akadēmijas preses dienesta paziņojumā, ko izplatījusi Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA, veikti "sekmīgi pētījumi", kas tiks izmantoti "droša stratēģiskā kodolsavaldīšanas potenciāla turpmākai stiprināšanai".

Paziņojumā minēts konkrēts septiņu minūšu intervāls, kurā veikts izmēģinājums, liekot ekspertiem izteikt pieņēmumus, ka Sohē poligonā izmēģināts jauna tipa ar šķidro degvielu darbināms dzinējs starpkontinentālajai ballistiskajai raķetei.

Izmēģinājums veikts laikā, kad strauji tuvojas Phenjanas noteiktais termiņš - 31.decembris, kurā Ziemeļkoreja no ASV sagaidot jaunu ierosinājumu strupceļā nonākušo kodolsarunu atsākšanai, un neilgi pēc tam, kad ASV šonedēļ izmēģināja virs Klusā okeāna vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns pērn, tiekoties ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džē Inu, piekrita savstarpējas uzticēšanās vairošanas nolūkā slēgt Sohē poligonu, kas atrodas valsts ziemeļrietumu piekrastē.

Izrādot vilšanos, ka Vašingtona pēc trim Kima un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās reizēm neatvieglo Phenjanai noteiktās sankcijas, Ziemeļkoreja likusi noprast, ka gatavo īpašu "Ziemassvētku dāvanu", ja ASV līdz gada beigām neizrādīs nekādu piekāpšanos.

Arī pirms nepilnas nedēļas Ziemeļkoreja paziņoja par "ļoti svarīgu izmēģinājumu" Sohē poligonā.

Šonedēļ Phenjana kritizēja Vašingtonu par "muļķīgu lēmumu" sasaukt ANO Drošības padomes sēdi saistībā ar bažām par Phenjanas veiktajiem tuva darbības rādiusa raķešu izmēģinājumiem.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Vecsčekists
V
Pastāv iespēja, ka Pelmeņa atomieroči ir viens no lielākajiem gadsimta meliem. Pelmeņa atombumbu neviens nav redzējis. Pelmenim nav nekādu problēmu sakrāt daudzas tonnas konvencionālas sprāgstvielas, jo trotila un plastmasas spaiņu ražošana gandrīz neatšķiras. Kur problēma - uztaisīt lielu pazemes eksploziju un pateikt, ka uzspēra atombumbu??? Pat radiācijas noplūdi var noblefot!!!
vēl nozīmīgāk
v
…. ja resno pelmeni uzšautu gaisā.
Kum Irs
K
Nākošais būs vēl nozīmīgāks, jo iespējams, ka noslaucīs pusi no Ziemeļkorejas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits