Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ziemeļkorejas mediji jauno valsts līderi sāk dēvēt par Godājamo biedru

Ziemeļkorejas valsts mediji otrdien attiecībā uz nelaiķa līdera Kima Čenira dēlu Kimu Čenunu sāka lietot titulu Godājamais biedrs, šādi liecinot, ka nelaiķa līdera izraudzītais troņmantnieks nostiprina varas pozīcijas.

Aicinot vienoties ap jauno vadību, Ziemeļkorejas televīzija un Korejas Centrālā ziņu aģentūra troņmantnieku dēvēja par "Godājamo" un "Diženo" biedru Kimu Čenunu. "Godājamais biedrs Kims Čenuns stāv [oficiālās ideoloģijas] čučhes revolūcijas avangardā," apliecināja Centrālā televīzija. "Godājamā biedra Kima Čenuna domas ir tieši tādas pašas kā Dārgā ģenerāļa domas," norādīja telekanāls, atzīmējot troņmantnieka un nelaiķa līdera uzskatu līdzību. Kims jaunākais tika dēvēts arī par sava tēva "Diženo mantinieku".

Sestdien mirušais Kims Čenirs tika godāts par Dārgo vadoni, bet Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas izveidotājs un komunistu dinastijas aizsācējs Kims Irsens - par Diženo vadoni.

Jāpiebilst, ka stikla šķirsts ar mirušo Ziemeļkorejas līderi šobrīd novietots Phenjanā komunistiskās valsts izveidotāja Kima Irsena mauzolejā - Kumsusanas pilī -, kur cieņu aizgājējam apliecinājis viņa dēls un citas augsta ranga partijas amatpersonas.

Ziemeļkorejas televīzijas pārraidītajos kadros redzams uz puķēm klātā paaugstinājuma stikla šķirstā dusošais Kims Čenirs, kuru apmeklēt ieradies Kims Čenuns. Jaunais līderis tāpat kā vairums sērojošo amatpersonu tērpies tumšā uzvalkā. Dažas sēru delegācijas amatpersonas ģērbušās armijas uniformās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits