Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Zimbabvē norisinās prezidenta vēlēšanas

Zimbabvē piektdien norisinās valsts prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā piedalās tikai līdzšinējais prezidents Roberts Mugabe, jo no tām izstājies viņa galvenais sāncensis Morgans Cvangirai. Opozīcijas līderis pieņēmis lēmumu izstāties no cīņas, jo pret viņa atbalstītājiem tiekot pielietota vardarbība.

Negodīgās vēlēšanas nosoda arī G8 valstis. Zimbabves oficiālais laikraksts Herald rakstīja, ka piektdienas vēlēšanās ir gaidāms «masīvs balsotāju pieplūdums», tomēr zimbabviešu žurnālisti Harare un Bulavaijo pilsētās ziņojuši, ka vēlētāju aktivitāte ir ļoti zema, salīdzinot ar vēlēšanu pirmo kārtu, kas norisinājās martā, vēsta _BBC_. 

Galvaspilsētas Harares ielās patrulējusi paramilitārā policija un valdošās partijas grupējumi, bet likumsargi veduši iedzīvotājus uz balsošanas iecirkņiem. Daudziem teikts, ka viņi tiks padzīti no savām mājām, ja nedosies uz vēlēšanām.

G8 valstu ārlietu ministri sacīja, ka viņi nevar akceptēt Zimbabves valdības likumību, «jo tā neatspoguļo zimbabviešu gribu». Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers sacīja, ka ANO Drošības padome nākamnedēļ lems par jaunu sankciju piemērošanu Zimbabvei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits