Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Žurnālists: Snoudens nav nobijies un nenožēlo izdarīto

Bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieks Edvards Snoudens, kurš atklātībai nodevis ziņas par izlūkdienesta tīmekļa izspiegošanas programmām, nav nobijies un nenožēlo izdarīto, trešdien pavēstīja Lielbritānijas laikraksta "The Guardian" žurnālists Glens Grīnvalds, kurš pirmais publiskoja Snoudena iegūtos slepenos dokumentus.

Kā žurnālists atzina intervijā ziņu aģentūrai AFP, šķiet, būtu loģiski, ja Snoudens pieņemtu Venecuēlas piedāvāto politisko patvērumu. "Viņš ir norūpējies par nākamo soli (..), taču viņam ir laba sajūta par izraisītajām debatēm," atklāja Grīnvalds, piebilstot, ka ar Snoudenu sarunājies otrdien. "Viņš ir ļoti mierīgs, viņam nav bail, un viņš, nenoliedzami, ir gandarīts par izvēlēm, ko izdarījis."

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas nogalē politisko patvērumu Snoudenam, kurš jau vairāk nekā divas nedēļas uzturas Maskavas lidostā, piedāvāja Venecuēla, Nikaragva un Bolīvija. Tīmekļa medijs "WikiLeaks" otrdien pavēstīja, ka Snoudens vēl nav oficiāli pieņēmis Venecuēlas piedāvāto politisko patvērumu. Krievijas Valsts domes Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs otrdien tviterī bija ierakstījis, ka Snoudens esot pieņēmis Karakasas piedāvājumu, ar šo vēsti radot pamatīgu sajukumu. Tiesa gan, jau pēc pusstundas šis tvīts tika izdzēsts.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro pirmdien sacīja, ka Snoudenam ir jāizšķiras, vai viņš vēlas doties uz Karakasu. "Mēs esam saņēmuši patvēruma lūguma vēstuli," Maduro pirmdien sacīja žurnālistiem. "Viņam būs jāizlemj, kad lidot, ja viņš galu galā vēlas šeit ierasties."

Pašlaik nav skaidrs, kā Snoudens varētu tikt uz Venecuēlu, jo pēc ASV pases anulēšanas viņš kopš 23.jūnija ir iestrēdzis Maskavas Šeremetjevas lidotas tranzītzonā.

Snoudens nodeva britu laikrakstam "The Guardian" informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus. "The Guardian" norāda, ka savu informācijas avotu avīze atklājusi pēc paša Snoudena lūguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits