Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Žurnāls: Kims Čenirs testamentā mudinājis ziemeļkorejiešus attīstīt kodolieročus

Ziemeļkorejas nelaiķa līderis Kims Čenirs savā testamentā mudinājis tautu attīstīt masu iznīcināšanas ieročus, ceturtdien pavēstīja prominents ziemeļkorejiešu pārbēdzējs Ļi Junkols, kura rīcībā esot nonākusi testamenta kopija.

"Vienmēr paturiet prātā, ka kodolieroču, tāla darbības rādiusa raķešu un bioķīmisko ieroču attīstīšana un uzturēšana ir veids, kā Korejas pussalā nodrošināt mieru, un nekad nezaudējiet piesardzību," testamentā teikto citē Japānas žurnāls Shukan Bunshun.

Ļi, kurš Dienvidkorejā vada respektablo Ziemeļkorejas Stratēģiskās informācijas dienesta centru, testamenta kopiju ieguvis no "augsta ranga Ziemeļkorejas amatpersonai tuvu stāvoša cilvēka", norāda izdevums.

44 gadus vecais Ļi Ziemeļkorejā izglītojies elitārā zinātnes skolā, 2001.gadā aizbēdzis no staļinistu režīma pārvaldītās valsts, bet 2005.gadā ieradies Dienvidkorejā. Ziemeļkorejā Ļi bijis zinātnieks kādā valsts struktūrā, kuras uzdevums bijis rūpēties par augstāko līderu veselību. Pēc paša Ļi teiktā, viņš joprojām uztur kontaktus ar bijušajiem kolēģiem.

"Mums psiholoģiskajā karā ar Savienotajām Valstīm jāgūst uzvara. Nostājoties iespaidīgā stājā kā leģitīma kodolvalsts, mums ir jāmazina amerikāņu ietekme Korejas pussalā un jādarbojas starptautisko sankciju atcelšanas virzienā, lai sagatavotu ārējos apstākļus ekonomiskajai attīstībai," teikts Kima testamentā.

Līderis bijis visai piesardzīgs attiecībā uz Ziemeļkorejas tuvāko sabiedroto Ķīnu, norādot, ka "tā ir valsts, kurai patlaban ar mums ir vistuvākās attiecības, bet tā var kļūt par valsti, kas nākotnē mums būs visciešāk jāuzmana". "Vēsturiski Ķīna bijusi valsts, kas mūsu valstij uzspiedusi sarežģījumus. Atcerieties to un esiet piesardzīgi. Nepieļaujiet, ka Ķīna jūs ekspluatē," testamentā rakstījis Kims.

"Seulā klīst baumas, ka Kims Čenirs ir atstājis rakstisku testamentu, ka Seulas varasiestādes ir ieguvušas kopiju un tagad to analizē," apliecināja Ziemeļkorejas studiju universitātes profesors Jans Mudžins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits