Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Bild: Al Qaeda gatavo uzbrukumu Eiropas ātrgaitas vilcienu tīklam

Teroristiskā organizācija Al Qaeda gatavo uzbrukumu Eiropas ātrgaitas dzelzceļu līnijām, šodien vēsta Vācijas laikraksts Bild, atsaucoties uz saviem avotiem izlūkdienestos. Atbilstoši izdevuma rīcībā esošajai informācijai, ekstrēmisti var ievietot spridzekļus vilcienos un tuneļos, kā arī izvest no ierindas Eiropas dzelzceļu elektriskos kabeļus. 

Informāciju par uzbrukumu plānošanu žurnālisti ieguvuši no ASV Nacionālas Drošības aģentūras. Amerikāņu slepenajiem dienestiem it kā izdevies noklausīties Al Qaeda līdera Aimana al Zavahiri interaktīvo konferenci ar virkni šī organizācijas augstu stāvošu komandieru dažādās pasaules valsīts.

„Uzbrukumi Eiropas dzelzceļiem bija šīs sarunas centrālais temats,” raksta Bild.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Vācijas varas iestādes jau ir reaģējušas uz šiem draudiem, pastiprinot drošības pasākumus visās valsts dzelzceļa stacijās. Konkrētāk, ir paredzēta visu to staciju un dzelzceļa posmu, kas var kļūt par potenciālajiem teroristu uzbrukuma mērķiem, regulāra patrulēšana.

Jāatgādina, ka šī mēneša sākumā ASV plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka specdienestiem izdevies pārtvert slepenas al Zavahiri sarunas ar vairāk nekā 20 Al Qaeda līderiem dažādās valstīs. Šī iemesla dēļ ASV un to sabiedrotie slēdza vēstniecības daudzās arābu valstīs. 1. augustā ASV arī brīdināja, ka Al Qaeda plāno uzbrukumu sēriju Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

Daudzi eksperti šos paziņojumus un informācijas par terorisma draudiem parādīšanos presē gan uzskata par mākslīgi izraisītu ažiotāžu ar mērķi attaisnot sabiedrības acīs ASV slepeno dienestu īstenotās masveidīgās daudzu pasaules valstu iedzīvotāju elektroniskās izsekošanas programmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits