Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Al Qaeda plānotajā operācijā iesaistītajam dubultaģentam ir Lielbritānijas pilsonība

Dubultaģentam, kurš iefiltrējās starptautiskajā teroristu organizācijā Al Qaeda un palīdzēja novērst nemiernieku plānus uzspridzināt lidmašīnu, ir Lielbritānijas un Saūda Arābijas dubultpilsonība, ceturtdien vēstīja telekanāls CNN.

Dubultaģentu uz Jemenu nosūtījuši Saūda Arābijas pretterorisma aģenti, kuru rīcībā bija nonākusi informācija, ka Al Qaeda Arābijas pussalas atzars cenšas uzlabot tāda veida spridzekli, kuru Al Qaeda teroristam neizdevās detonēt 2009.gada Ziemassvētkos reisa Amsterdama-Detroita lidmašīnā.

Atšķirībā no spridzekļa, kuru Al Qaeda terorists neveiksmīgi mēģināja detonēt 2009.gada decembrī, šim spridzeklim bijuši divi detonēšanas veidi, tam gadījumam, ja pirmais no tiem nenostrādātu.

Kā, atsaucoties uz avotiem terorisma apkarošanas dienestos, ziņoja CNN, dubultaģents uzaudzis Eiropā un viņu teroraktu veikšanai centušies savervēt nemiernieki. Nemiernieki ļoti atzinīgi novērtējuši faktu, ka viņam ir Lielbritānijas pase, jo tas ļauj bez vīzas ieceļot Savienotajās Valstīs.

Uzzinot, ka tiek gatavots terorakts, Lielbritānijas un Saūda Arābijas dubultpilsonis sazinājies ar Saūda Arābijas pretterorisma aģentiem Jemenā. Saūda Arābijas aģenti pēcāk informējuši savus kolēģus ASV.

Dubultaģents vairākas nedēļas pavadījis ar Arābijas pussalas Al Qaeda grupējumu un tad nodevis izlūkošanas operācijas vadībai svarīgu informāciju, kas ļāva CIP svētdien īstenot uzlidojumu, kurā tika nogalināts Fahds al Kuso - teroristu organizācijas augsta ranga darbonis, kurš tika meklēts par 2000.gadā Jemenā notikušo uzbrukumu ASV karakuģim USS Cole.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits