Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aptauja: Pirms Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām toriju pārsvars sarūk līdz 5 %

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas vadītās Konservatīvās partijas pārsvars pār opozīcijā esošajiem leiboristiem pirms 8.jūnijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām sarucis līdz pieciem procentpunktiem, lai gan Mejas personīgais reitings nedaudz uzlabojies, liecina piektdien publicētie aptaujas rezultāti.

Meja izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas, lai nostiprinātu savas pozīcijas pirms sarunu uzsākšanas par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), kā arī lai iegūtu vairāk laika šo sarunu sagatavošanai.

Taču šī iecere var izgāzties, ja viņai neizdosies vismaz saglabāt to 12 vietu vairākumu parlamentā, ko toriji sev izcīnīja 2015.gadā iepriekšējā premjera Deivida Kamerona vadībā.

Pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanas brīdī konservatīvo pārsvars pār leiboristiem bija 23 procentpunkti, taču tas sācis kristies. Pirms divām nedēļām toriju pārsvars sasniedza 18 procentpunktus, pagājušajā nedēļā tas bija noslīdējis jau līdz deviņiem procentpunktiem, bet pirmajā aptaujā, kas veikta pēc Mančestras terorakta, konservatīvie leiboristus apsteidz vairs tikai par pieciem procentpunktiem.

Nedēļas laikā toriju atbalstītāju skaits sarucis no 44 līdz 43%, kamēr to britu skaits, kas grasās balsot par leiboristiem, pieaudzis no 35 līdz 38%, liecina aptauja, kuru sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov" veicis laikā no 24. līdz 25.maijam.

Laikraksts "The Times", kas pasūtījis šo aptauju, norāda, ka gadījumā, ja vēlēšanu iznākums atspoguļos aptaujas rezultātus, Mejas kabineta 17 vietu vairākums parlamentā saruks līdz tikai divu vietu vairākumam.

Tikmēr Mejas personīgie reitingi ir uzlabojušies no mīnus astoņi paceļoties līdz plus vienam, kamēr leiboristu līdera Džeremija Korbina reitings atkal krities no mīnus 11 līdz mīnus 16.

Pēc pirmdienas vakarā Mančestrā sarīkotā terorakta, kurā tika noslepkavoti 22 cilvēki, visas partijas apturēja savas priekšvēlēšanu kampaņas, kas tiek atsāktas tikai piektdien.

"YouGov" politisko un sociālo pētījumu nodaļas direktors Entonijs Velss norādīja, ka konservatīvo popularitāte kritusies pēc partijas priekšvēlēšanu programmas publicēšanas, taču šobrīd pateikt, kādu iespaidu uz toriju kampaņu atstās Mančestras terorakts, vēl nevar.

Aptaujas laikā tika intervēti 2052 respondenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits