Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Austrijā karavīri biedē stārķus ar ciešu skatienu

Lai aizbaidītu stārķus no aviošova norises vietas Austrijas pilsētā Celtvēgā karavīriem pavēlēts cieši skatīties putniem acīs, stingri aizliedzot izmantot ieročus, vēsta "Orange News".

Baidoties, ka 25 stārķu lielais bars varētu apdraudēt nedēļas nogalē gaidāmā aviošova "Airpower 2011" norises gaitu, uz pilsētu nosūtīti karavīri.

Eksperti bažījās, ka putni varētu izraisīt avāriju, ja viens no tiem tiktu ierauts lidmašīnas dzinējā.

Pasākuma organizētāji mēģināja stārķus aizvilināt prom, radot labākas barošanās iespējas tālāk no pilsētas un uzstādot plastmasas stārķus putnu piesaistīšanai, bet visi pasākumi cieta neveiksmi. Tādēļ palīgā pieaicināti karavīri.

Eksperti apliecināja, ka operācijā "Stārķis" iesaistītajiem karavīriem stigri aizliegts izmantot ieročus, bet tā vietā pavēlēts cieši skatīties uz putniem.

"Karavīri vēro apkārtni un noskaidro, kur stārķiem patīk baroties, - tad viņi (karavīri) uzrodas un izveido acu kontaktu ar putniem," skaidroja kāds vietējais vides aktīvists, piebilstot, ka galvenais ir putnus iztramdīt.

"Cieša vērošana patiesībā biedē stārķus daudz vairāk nekā ieroča vai citas sprāgstošas ierīces troksnis," atzīmēja aktīvists, piebilstot, ka šiem centieniem ir panākumi.

Gatavojoties "Airpower 2011", kas notiks 1.-2.jūlijā, operācijā "Stārķis" iesaistīti 24 karavīri, kuri strādā no plkst.5 līdz plkst.22.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits