Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Austrija uz laiku atjaunos robežkontroli uz Brennera pārejas

Austrija nākammēnes uz laiku atsāks robežkontroli uz Brennera pārejas, ņemot vērā nepieciešamību pastiprināt drošību uz Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laiku, trešdien paziņojusi Austrijas Iekšlietu ministrija.

Austrija ES prezidējošās valsts pienākumus rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem uzņēmās 1.jūlijā, pārņemot to no Bulgārijas.

Robežkontrole tiks atjaunota uz Brennera pārejas starp Austriju un Itāliju. Šī pāreja ir viens no noslogotākajiem ceļiem pāri Alpiem. Pagājušajā gadā pāreju šķērsoja 2,2 miljoni kravas mašīnu.

Kontrole uz pārejas tiks atjaunota no 9.jūlija līdz 13.jūlijam, kad Insbrukā notiks ES dalībvalstu iekšlietu ministru tikšanās, un no 7.septembra līdz 21.septembrim, kad ES līderi tiksies ikgadējā samitā Zalcburgā.

Austrijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis skaidroja, ka robežkontroles atjaunošana nav reakcija uz Vācijas plāniem atjaunot kontroli uz robežas ar Austriju.

Austrijas kanclers Sebastians Kurcs otrdien brīdināja, ka Austrija atjaunos kontroli uz savām robežām ar Slovēniju un Itāliju, ja Vācijas īstenos savu ieceri, jo Austrija nevēlas nelegālo imigrantu drūzmēšanos savā teritorijā.

Top komentāri

"Dienas" hronika
&
"Diena" pavisam ir piemirsusi Itāliju, bet tieši Itālijā notiek iespējams svarīgākie Eiropas notikumi. Rietumeiropas mediji gan neskopojas, raksta pat, ka "Brisele ir panikā". Pretimigrācijas partija Līga, kas marta vēlēšanās ir ieguvusi 17%, jau ir pārsniegusi 32% atbalstu. Lai skaitlis 32% nemaldinātu, ir vērts pieminēt, ka Itālijas likumi paredz, ka partija, kas iegūst 40%, iegūst arī papildu vietas, kas tai nodrošina absolūtu vairākumu parlamentā. Ja notiktu ārkārtas vēlēšanas, Līga iespējams pārņemtu visu varu Itālijā. Bet galvenais ir Līgas ietekme uz Eiropu, jo Līga ir populāra ne tikai Itālijā, bet arī ārpus Itālijas. Līga iedvesmo eiropiešus. Arvien vairāk eiropiešu ir gatavi balsot par pretimigrācijas partijām, lai izbeigtu imigrāciju un izraidītu jau esošos imigrantus. Nav brīnums, ka Brisele ir panikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits