Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Avenam Lielbritānijā konfiscē 750 000 mārciņu apmaiņā pret izmeklēšanas par sankciju pārkāpšanu izbeigšanu

Krievijas miljardiera Pjotra Avena aktīvu pārvaldnieks ir piekritis nodot Lielbritānijas iestādēm 750 000 sterliņu mārciņu (apmēram 890 000 eiro), lai šī summa tiktu konfiscēta apmaiņā pret to, ka tiek izbeigta izmeklēšana par sankciju pārkāpšanu, paziņojusi Lielbritānijas Nacionālā pārvalde cīņai pret noziedzību.

NCA norāda, ka nauda piederēja Avenam, lai gan tā nebija reģistrēta uz viņa vārda. Šie līdzekļi bija iesaldēti kopš 2022.gada, kad miljardierim tika noteiktas Lielbritānijas sankcijas.

NCA uzskata, ka mēģinājumi pārvietot šo naudu, kā arī darījumi, kas veikti pēc 2022.gada 15.marta, ir pretrunā ar sankcijām.

Saskaņā ar tiesas nolēmumu Lielbritānijas bankās turētā nauda tika arestēta pēc tam, kad Avena sieva un viņa aktīvu pārvaldītāji atzina, ka līdzekļus varētu būt bijis paredzēts izmantot nelikumīgiem mērķiem.

Kā  iepriekš norādīja NCA juristi, Avenam pašam nav bankas konta Lielbritānijā, taču viņš tiek turēts aizdomās, ka izmanto savas sievas un sava aktīvu pārvaldītāja kontus.

Izmeklēšana attiecās uz aptuveni 3,7 miljonu sterliņu mārciņu izņemšanu no trasta Austrijā uz pārskaitīšanu uz Lielbritāniju dažas stundas pirms Eiropas Savienības (ES) sankciju noteikšanas Avenam.

NCA norāda, ka pirmo reizi ir nodrošinājusi sankcijām pakļauto līdzekļu konfiskāciju saskaņā ar likumu cīņai pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Avenam noteiktas ES, Lielbritānijas, ASV un citu valstu sankcijas, jo šīs valstis uzskata, ka viņš ir Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam tuvs cilvēks un apkalpo Kremļa intereses, arī Krievijas agresiju Ukrainā.

Latvija ir pārsūdzējusi ES Tiesas spriedumu, kas paredz Aveam atcelt ES sakcijas.

Avenam ir arī Latvijas pilsonība un kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gadā viņš ar ģimeni dzīvo Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits