Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Baltkrievijā aizturēti četri jaunieši no Latvijas

Baltkrievijā aizturēti četri jaunieši no Latvijas, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM informē, ka ir saņemts zvans no jauniešu tuviniekiem par aizturēšanas faktu. Pašlaik tiek precizēta informācija no oficiālajām iestādēm.

Kā liecina sociālajos tīklos publicēts video, jaunieši devušies uz Baltkrieviju, lai apmeklētu festivālu. Pie jauniešiem mašīnā esot konstatēta marihuāna un visi četri aizturēti.

Ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku pastiprināto aktivitāti Baltkrievijas teritorijā, ievērojamiem drošības riskiem un šobrīd neprognozējamu drošības situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, ĀM turpina stingri aicināt neceļot uz Baltkrieviju.

Ceļotāji var tikt pakļauti Baltkrievijas dienestu provokācijām un nepatiesi apsūdzēti Baltkrievijas likumu pārkāpumos un tā rezultātā arestēti. Tiesiskuma trūkuma dēļ Baltkrievijā Latvijas iespējas sniegt šādām personām palīdzību ir ļoti ierobežota.

Tāpat, ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot arī uz Krieviju. Iespējas sniegt konsulāro palīdzību Krievijā un Baltkrievijā ir ierobežotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits