Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Berluskoni nozīmīgākais koalīcijas partneris paziņo, ka viņam jāatstāj Itālijas premjera amats

Silvio Berluskoni nozīmīgākais koalīcijas partneris otrdien paziņoja, ka Berluskoni ir jāatkāpjas no Itālijas premjerministra amata.

Ziemeļu līgas līderis Umberto Bosi žurnālistiem pie parlamenta teica, ka, tiekoties ar Berluskoni, Ziemeļu līgas pārstāvji aicinājuši viņu demisionēt.

Bosi arī sacīja, ka premjera amatā būtu jāstājas Berluskoni vadītās partijas Brīvības tauta sekretāram Andželino Alfano. Tomēr Bosi prognozēja, ka parlaments otrdien atbalstīs nākamā gada valsts budžetu.

Itālijas parlamentā otrdien ir gaidāms nozīmīgs balsojums par valdības izstrādāto nākamā gada budžetu, kas paredz dažādus taupības pasākumus, lai Roma varētu atjaunot tirgu uzticību savai ekonomikai. Turklāt Itālijā pašlaik ir saasinājusies politiskā situācija saistībā ar nesaskaņām valdošajā koalīcijā, kas apdraud Silvio Berluskoni valdības pastāvēšanu.

Pēdējo nedēļu laikā baumas par to, ka dažādos skandālos iesaistītais Berluskoni gatavojas atkāpties no amata, izplatās regulāri, taču Berluskoni tās noliedz. Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Berluskoni esot problēmas ar vairākuma nodrošināšanu parlamentā un tuvākajos balsojumos vairāki labēji centriskās valdošās koalīcijas deputāti neatbalstīšot valdību, līdz ar to esot apdraudēta likumu un lēmumu pieņemšana.

Itālijas mediji informē, ka Berluskoni paziņojis - gadījumā, ja parlaments otrdien budžetu neatbalstīs, viņš no amata neatkāpsies, bet mēģinās panākt ārkārtas parlamenta vēlēšanu rīkošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits