Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bijušais Austrijas kanclers prognozē kristietības galu

Islāmam pamazām pārņemot pasauli, kristietība ar laiku varētu izzust, Austrijas valdības laikrakstā Wiener Zeitung publicētā komentārā norādījis šīs valsts bijušais vadītājs Volfgangs Šlisels. To viņš pamato ar kristiešu skaita mazināšanos Āzijā un pēdējos gados aizvien biežākajiem uzbrukumiem viņiem.

Kā informē _LETA_, V.Šlisels komentārā arī apgalvoja, ka vairāk nekā 30 valstīs, tostarp Saūda Arābijā un Ēģiptē, valdība atbalsta vardarbību pret kristiešiem un līdzīgi procesi novērojami arī nearābu musulmaņu valstīs, piemēram, Indonēzijā un Irānā.«Paužot pamatotas bažas par Tibetu, nevajadzētu aizmirst, ka situācija reliģijas brīvības jomā ir slikta arī daudzās citās valstīs,» norādīja politiķis. «Kristiešus apspiež, diskriminē un vajā ticības dēļ. Ņemot vērā no daudzām valstīm saņemtos ziņojumus par kristiešu diskrimināciju un vajāšanām, [Lisabonas] pamattiesību hartā ietvertās tiesības un garantijas starptautiskajās attiecībās biežāk jāizmanto kā ES politikas vadlīnijas.» Viņaprāt, ES ir aktīvāk jācīnās pret cilvēktiesību pārkāpumiem, kas saistīti ar reliģisko pārliecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits