Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bijušais Igaunijas armijas komandieris: Rietumvalstu iesaiste karā Ukrainā nešķiet iespējama

Rietumvalstu iesaistīšanās karā Ukrainā pašlaik nešķiet iespējama, paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts un bijušais Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Riho Terrass, komentējot Francijas prezidenta Emanuela Makrona izteikumus par iespējamu Rietumvalstu karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu.

"Eiropas valstu tieša iesaistīšanās karā pašlaik nav paredzēta. Makrona izteikumus uzreiz noraidīja citas Eiropas Savienības dalībvalstis, un var pieņemt, ka Francijas prezidentam tas drīzāk bija politisks gājiens, lai izceltos līdzās Vācijas kancleram [Olafam] Šolcam," Terass sacīja aģentūrai BNS.

Terrass norādīja, ka līdz pagājušā gada beigām Francijas atbalsts Ukrainai bija nedaudz vairāk nekā trīs miljardi eiro, bet Vācija ir iztērējusi gandrīz 30 miljardus eiro.

"Izteikt populistiskus paziņojumus no aizmugurējās rindas, kur Francija ir bijusi pēdējos divus gadus attiecībā uz palīdzību Ukrainai, nav tas cienījamākais. Tajā pašā laikā tas ir labi iestrādāts Makrona gājiens, lai iegrieztu bumbu, kas viņa paša administrācijai, Ārlietu ministrijai un citām valstīm pēc tam jānoķer," sacīja EP deputāts.

Viņš piebilda, ka šogad Francija sola Ukrainai palīdzību vēl trīs miljardu eiro apmērā.

"Tas nepārprotami ir zem standarta. No Francijas varētu sagaidīt nevis vārdus, bet gan konkrētu rīcību - bruņojumu, munīciju, kā arī ekonomisko palīdzību," sacīja Terrass.

EP deputāta vērtējumā, maz uzmanības pievērsts Makrona teiktajam, ka Francija neiebilst pret to, ka Eiropas Savienība pērk un sūta munīciju Ukrainai pat tad, ja šī munīcija nāk no valstīm ārpus ES.

"Ņemot vērā, ka Francija jau iepriekš ir uzsvērusi, ka mērķis ir izmantot resursus Eiropas Savienībā, šī ir svarīga pārmaiņa, kas var paātrināt militāro palīdzību Ukrainai," piebilda bijušais Igaunijas bruņoto spēku komandieris.

Runājot par Rietumvalstu iejaukšanos karadarbībā, pašlaik tā nešķiet reāla, viņš atzina.

"Teorētiski katra NATO valsts var patstāvīgi izlemt, vai un kā rīkoties ar saviem spēkiem, taču praksē ir ļoti grūti noticēt, ka kāds pieņemtu šādu lēmumu bez ASV un citu sabiedroto pievienošanās," teica Terrass.

Francijas prezidents pirmdien sacīja, ka ir iespējama pat Rietumvalstu karaspēka nosūtīšana cīņā pret Krievijas iebrukumu. NATO karavīru iesaistīšanos karā Ukrainā noraidījis gan NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, gan Vācija, ASV un citas alianses valstis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits