Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briselē notiks EK priekšsēdētāja amata kandidātu debates

Eiropas Parlamenta (EP) plenārsēžu zālē Briselē 15. maijā plkst. 22 pēc Latvijas laika notiks Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja amata vadošo kandidātu debates, aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Šīs būs vienīgās debates, kurās piedalīsies visi seši Eiropas partiju izvirzītie EK priekšsēdētāja amata kandidāti - Niko Kijē (Eiropas Kreiso spēku partija), Ska Kellere (Eiropas Zaļo partija), Jans Zahradils (Eiropas Konservatīvo un reformistu alianse), Margrēte Vestagere (Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienība), Manfrēds Vēbers (Eiropas Tautas partija) un Franss Timmermanss.

Plānots, ka debašu tēmas būs Mana Eiropa: kāds man no tās labums?, Vide un Mūsu vērtības un pasaule. Debates vadīs televīzijas žurnālisti Emīlija Trana Ngujena (Francija) un Markuss Preiss (Vācija), kā arī Anastīna Heikile (Somija), kura uzraudzīs skatītāju jautājumus sociālajos medijos.

No Latvijas kopā ar mediju pārstāvjiem debates klātienē vēros arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle un Politikas daļas vadītāja Katrīna Zariņa, kā arī sabiedriskās politikas centra Providus pētniece pilsoniskās sabiedrības un līdzdalības jomā Sintija Tarasova.

EK priekšsēdētāju ievēl EP deputāti, izvēloties starp partiju izvirzītajiem kandidātiem, kas apspriesti kopā ar Eiropadomes priekšsēdētāju. Pēcāk dalībvalstis piedāvā savus kandidātus komisāru amatiem, kurus uzklausa EP komitejas. Savukārt pēc tam EP ar balsu vairākumu apstiprina jauno EK sastāvu.

Latvijā EP vēlēšanas norisināsies maija pēdējā nedēļas nogalē.

Top komentāri

Junkers
J
Galvenais, dzimumu līdztiesības vārdā uzstādīt sieviešu pisuārus pilsētu parkos un laukumos: https://www.cnews.fr/france/2019-05-04/un-urinoir-mobile-pour-femmes-star-du-concours-lepine-2019-836654
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits