Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Čehijas valdība atbalsta likumprojektu par viendzimuma laulībām

Čehijas valdība piektdien atbalstīja likumprojektu par viendzimuma laulībām, un tā pieņemšanas rezultātā Čehija kļūs par pirmo Eiropas Savienības (ES) postkomunistisko dalībvalsti, kurā legalizētas geju un lesbiešu laulības.

Likumprojektu izstrādājusi 46 pamatā kreiso un centrisko partiju deputātu grupa, kurā pārstāvētas sešas no deviņām parlamenta apakšnama partijām, arī premjerministra Andreja Babiša partija Neapmierināto pilsoņu akcija (ANO).

Valdība panākusi "vienošanos par likumprojektu" un aicina uz "plašu sabiedrisko diskusiju" par viendzimuma laulību "sensitīvo tematu", teikts piektdienas paziņojumā.

Sagaidāms, ka balsošana par likumprojektu parlamentā notiks vēl šogad.

"Šī labojuma fundamentālais princips ir piedāvāt viendzimuma pāriem un to bērniem tādu pašu cieņu un ģimenes dzīves aizsardzību, kāda [heteroseksuāliem] laulātajiem un viņu bērniem ir jau šodien," sacīja ANO deputāte Radka Maksova.

Kampaņas Jsme fér (Mēs esam taisnīgi) aktīviste Lucija Zahariāšova ziņu aģentūrai ČTK sacīja, ka Čehija var "kļūt par pirmo postkomunistisko valsti, kurā atļautas geju un lesbiešu pāru laulības".

Čehijā jau kopš 2006.gada geju un lesbiešu pāri var oficiāli reģistrēt partnerattiecības, bet viendzimuma laulības līdz šim ir aizliegtas.

Vairums ES rietumvalstu legalizējušas homoseksuāļu laulības vai arī viendzimuma pāru tiesiskas partnerattiecības vienā vai citā formā. Bloka austrumvalstīs šīs tiesības ir krietni ierobežotākas.

 

Top komentāri

Vārds
V
Negaidīti un nožēlojami.
jautājums
j
Un kāda ir čehu tautas attieksme pret šādām laulībām? Ko rāda aptaujas?
00
0
Pasaule paliek slima.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits