Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Džērsija draud atdalīties no Lielbritānijas, ja tiks apdraudēta tās zemo nodokļu sistēma

Džērsijas sala varētu apsvērt neatkarības pasludināšanu no Lielbritānijas sakarā ar vēršanos pret tās finanšu industriju, trešdien avīzē Guardian publicētā komentārā brīdina viens no salas augstākajiem ministriem. Džērsijai ir bažas, ka Lielbritānija gatavojas likvidēt tās zemo nodokļu zonas statusu un tagad tā draud izbeigt 900 gadus ilgo savienību ar britu kroni.

"Es domāju, ka pret mums netaisnīgi izturas," avīzē raksta salas premjerministra vietnieks Filips Beilhečs. "Es domāju, ka tas nav godīgi - manuprāt, Džērsijas politiķu pienākums tagad ir mēģināt izskaidrot, ko sala dara un nenolaist rokas." "Salai ir jāgatavojas aizstāvēt sevi un jābūt gatavai kļūt neatkarīgai, ja tā rīkoties būs Džērsijas interesēs," norāda politiķis.

Lielbritānijai cīnoties ar recesiju un budžeta deficītu, britus arvien vairāk sadusmo ziņas par shēmām, kā izvairīties no nodokļiem.

Džērsijas zemo nodokļu sistēma ir nokļuvusi uzmanības centrā un Lielbritānijas valdība gatavojas izpētīt tās nodokļus un normatīvo bāzi, kas paredzēta starptautisko korporāciju un bagātu privātpersonu piesaistīšanai. Džērsija gatavojas Londonā atvērt biroju, lai pārliecinātu britus, ka tā no Lielbritānijas neizpludina naudu.

Džērsija ir Lamanša lielākā sala un tā ir Lielbritānijas atkarīgā teritorija ar pašpārvaldes tiesībām, taču tai ir savas finanšu, likumdošanas un tiesu sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits