Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Eiroparlaments atbalsta ES budžeta palielināšanu par 5,2%

Eiropas Parlaments Strasbūrā trešdien atbalstīja Eiropas Savienības (ES) nākamā gada budžeta palielināšanu par 5,2% salīdzinājumā ar šā gada budžetu. Par nobalsoja 431 deputāts, 120 bija pret un 124 atturējās.

Eiroparlamenta balsojums paredz, ka ES budžeta apmērs būs 133 miljardi eiro (93 miljardi latu), un tiks palielināta palīdzība lauksaimniekiem, finansējums pētījumiem un attīstībai, kā arī kohēzijas un struktūrfondi. "Šis budžets demonstrē mūsu vēlmi nostiprināt ES, radīt konkurētspējīgu ekonomiku, lai atkal panāktu [ekonomikas] pieaugumu," uzsvēra Eiroparlamenta priekšsēdētājs Ježijs Buzeks.

ES dalībvalstis bija paredzējušas budžeta palielinājumu par 2%, bet Eiropas Komisija - par 4,9%. Novembrī sāksies samierināšanās sarunas, kas ilgs 21 dienu. Ja Eiroparlaments un Eiropas Padome vienosies, budžets varētu tikt apstiprināts Eiroparlamenta decembra pirmajā plenārsesijā Briselē.

ES prezidējošā valsts Polija uzsvēra, ka tik liela budžeta palielināšana ir nepieļaujama, ņemot vērā budžeta samazināšanas pasākumus, kas jāveic ES dalībvalstīm. "Nekādos apstākļos nebūtu jāsūta negatīvs signāls ES pilsoņiem laikā, kad dalībvalstis mēģina konsolidēt savus budžetus," sacīja Polijas Finanšu ministrijas valsts sekretārs Jaceks Dominiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits